2018-12-13 06:13


Timişoara. Percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 6 milioane lei

 |  11:47
Timişoara. Percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 6 milioane lei

IGPR a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că polițiștii de la IPJ Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, desfăşoară mai multe percheziții pe raza municipiului Timișoara, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul produs bugetului este estimat la 6 milioane lei.

Descinderile au loc la sediul și punctele de lucru a două societăți comerciale, precum și la domiciliul unui administrator, bănuit de evaziune fiscală.

Potrivit sursei citate, „în perioada 2009 — 2014, administratorul unei firme cu obiect de activitate fabricarea materialului rulant ar fi înregistrat în evidența contabilă și ar fi declarat organului fiscal achiziții fictive de mărfuri (piese vagoane, locomotive), în scopul reducerii impozitului pe profit și taxei pe valoare adăugată”.

Astfel, administratorul ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 6.000.000 de lei.

IGPR a menţionat totodată că polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea documentelor contabile (facturile de achiziție bunuri și servicii, avize de însoțire a mărfii pentru bunurile achiziționate, notele de recepție pentru intrările de bunuri, contracte încheiate cu furnizorii) în scopul probării activității infracționale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-18

TAGURI: timisoara, perchezitie, dosar, evaziune, prejudicu, 6, milion, lei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...