2019-01-21 05:31


Toader se adresează OECD! Un oficial al organizaţiei a criticat DECIZIA CCR privind revocarea şefei DNA

 |  09:18
Toader se adresează OECD! Un oficial al organizaţiei a criticat DECIZIA CCR privind revocarea şefei DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă că luni dimineaţă se va adresa OECD pentru a-i comunica în mod oficial dacă afirmaţiile lui Drago Kos, şeful structurii anticorupţie din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, care a spus într-un interviu pentru ziare.com că decizia CCR privind revocarea şefei DNA contravine echilibrului puterilor în stat şi independenţei sistemului judiciar, au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD.

”Ameninţări de la OECD, sau manipulări interne ? Luni dimineaţă,mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmaţiile dlui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD”, a scris Toader pe contul său de Facebook.

”Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că în numele OECD, dl Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanţei de contencios constituţional române. Totodată, aceeaşi publicatie, citează, atribuind aceleiaşi surse, de asemenea în numele OECD, afirmaţiile potrivit cărora «Ministrul vostru al Justiţiei va învaţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare». Dată fiind gravitatea acestor afirmaţii, precum şi experienţe similare, când s-au atribuit unor organizaţii, precum GRECO, luări de poziţie care ulterior nu au fost confirmate, pentru corecta informare a opiniei publice, consider absolut necesar să se facă lămurirea solicitată”, preciza ministrrul Justiţiei.

Într-un interviu publicat vineri de ziare.com, Drago Kos, şeful structurii anticorupţie din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, a declarat că ”recenta decizie a CCR contravine în mod evident echilibrului puterilor în stat în ţara dvs şi independenţei sistemului judiciar”.

”Nu pot evita sentimentul că este o acţiune intenţionată, cât timp am mai văzut asemenea stranii interferenţe ale unor curţi constituţionale din Balcani în lupta anticorupţie în ultimii ani. Magistraţii români au clarificat că nu vor reveni la vechile timpuri, când politicienii le spuneau ce şi cum. Comunitatea internaţională îi va susţine în această privinţă. DNA este una dintre poveştile de succes în lupta anticorupţie la nivel mondial. Funcţionarea şi rezultatele sale sunt model de studiu pentru generaţii de studenţi în întreaga lume. Actualul guvern al României nu vrea să continue lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi face orice pentru a găsi o scuză în acest sens. Ministrul vostru al Justiţiei va învăţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare. Îmi pare rău că imaginea ţării are de suferit din cauza declaraţiilor lui impulsive”, continuă Kos, potrivit ziare.com.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-04

TAGURI: tudorel toader, ministrul justitiei,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


REVOLTA2
04 Iun 2018

Sa vedem cum stau lucrurile in romania :ccr neconstitutionala cu un judecator caruia i-a expirat mandatul lazaroiu fost ceausescu si cu decizii neconstitutionale si care si-a depasit atributiile.ccr s-a transormat in wc infractorilor.un parlament neconstitutional pentru ca trebuie sa fie 300 parlamentari conform referendum si hotararii ccr.presedintele iohannis poate declansa alegeri anticipate cu 300 parlamentari pentru a intra in legalitate.cu o grupare de crima organizata la conducerea tarii sclavii infractorului dragnea.ccr cncd cna asf anaf sclavii acestor infractori.cea mai mare crestere de preturi din ue.cea mai mare crestere de preturi la energie gaze carburanti din ue(asta este hotia pe fata a psd alde -saracirea populatiei si cresterea profitului firmelor multinationale care platesc la bugetul de stat mai putin ca buticarii).0km autostrazi si hotie pe fata la cnair .adus la conducere un infractor recunoscut narcis neaga cu firme care jefuiesc pe fata bugetul tarii.amenintari ale populatiei de catre jandarmi politie cncd.cod rutier neconstitutional.0 investitii majore finalizate.judecatori sclavi ai mafiei care dau sentinte in bataie de joc si fac scapati marii jefuitori ai tarii.dati publicitatii numele lor.se cunosc acesti complici ai jefuitorilor tarii.tv si ziare complice mafiei care fac propaganda unor infractori si prostesc populatia batrana sau needucata.institutiile statului nu-si fac datoria si au devenit complice la nelegiurile din romania.hartuirea oamenilor cinstiti de catre anaf politie jandarmi.
Random imageUltimele stiri

loading...