2016-12-08 20:17

EVENIMENT


Torrentele şi DC++ pe cale de dispariţie în România

 |  18:31
Torrentele şi DC++ pe cale de dispariţie în România

România a semnat la Tokyo controversatul acord ACTA care intenţionează să elimine în viitor descărcarea gratuită de filme, jocuri şi muzică de pe internet. Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) este un acord care propune o serie de standarde ce urmează să fie aplicat de fiecare stat în parte.

Partea cea mai controversată a ACTA se referă la obligaţia providerilor de internet să pună la dispoziţia proprietarilor de drepturi de autor datele de identificare ale celor care descarcă materiale protejate. Practic această prevedere ocoleşte poliţia, procuratura şi tribunalele care până erau cele care trebuiau să realizeze identificarea celor care încălcau drepturile de autor. Acest lucru va duce foarte rapid la dispariţia torrentelor şi a reţelelor de tip peer-to-peer.

Alături de România alte 21 de state membre ale Uniunii Europene au semnat acest acord, însă Germania, Olanda, Estonia, Cipru şi Slovacia au refuzat deocamdată să semneze. Acordul ACTA va putea intra în vigoare în Uniunea Europeană doar dacă va fi semnat de toate statele membre. ACTA a fost denunţat pe 26 ianuarie de raportorul din Parlamentul European, francezul Kader Arif care a spus că procedurile de negociere ale acestui acord nu au fost transparente.

La Varşovia semnarea ACTA a declanşat ample proteste , iar deputaţii polonezi au purtat pe faţă masca lui Guy Fawkes, simbolul mişcării Anonymous.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-25

TAGURI: torrent, dc++, acta, film, gratuit, jocuri, muzica, descarcaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

YUSUF
27 Ian 2012

a noastra tara de doi bani semneza inainte de a i se cere orice impotriva propriilor cetateni... ar trebui ca semnatarii acestor acorduri ce ingenuncheaza romania ca noi romanii murim dreaq de foame dapa-i sa ne mai luam softuri licentiate... magarii ce ne conduc sa faca in asa fel incat sa fie salariul mediu 1000-1500E si apoi sa ne ceara una alta... nesitii dreaqlui de alesi jegosi
DUMITRU IUGA
27 Ian 2012

Foarte bine! Oamenii care au creat operele respective - nu conteaza domeniul, sunt acte de creatie intelectuala de neconceput pentru atatia ghelbani analfabeti - trebuie sa fie platiti pentru efortul lor. Se opun cei care au structurat o adevarata mafie in domeniu. Astept injuraturi - tiiu2001@yahoo.com
BUCURA
28 Ian 2012

TISSS+ FEFE = NATO, stele, tokyo :)))))). Dupa Alecu a venit Bucura acu este :::))))). FFFF tare TISSSSS. CE URMEAZA DUPA FEFE??? ALECU???:))))))
UN VOT
28 Ian 2012

o lume condusa din umbra ca si o atra decacat
TTT
30 Ian 2012

Nu scoateti torrentele daca nu vreti sa protestam -sa esim pe strada sa strigam - FUTUTI MORTI MATI ALA ACRE LE SCOATE
GEORGESCU
03 Oct 2012

deschide mintea! incet dar sigur si micile libertati de care ne bucuram ne sunt luate.ganditi ce ne asteapta in viitorul apropiat:capastrul si botnita.noi am trait un regim totalitar si acum ce facem :nimic.deschideti mintea si ochii si analizati ce se intampla. e vorba de libertatea noastra!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Medalie de bronz pentru România după opt ani de la Jocurile Olimpice de la Beijing Luptatorul Stefan Gheorghita, clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, la... 21 Noi 2016 | (0)
Guvernul a aprobat: transport gratuit pentru elevii și studenții cu drept de vot Guvernul a aprobat marți o ordonanță de urgență cu privire la transportul gratuit pentru... 29 Noi 2016 | (0)