2018-12-19 11:42


40 de copii și tineri, ținuți în lanțuri de o grupare de crimă organizată și trafic de persoane din Argeș

 |  08:50
40 de copii și tineri, ținuți în lanțuri de o grupare de crimă organizată și trafic de persoane din Argeș

DIICOT a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii efectuează zeci de percheziții domiciliare pe raza unei localități din județul Argeș, într-un dosar de trafic de persoane și trafic de minori.

Potrivit sursei citate, „începând cu anul 2008, s-au constituit mai multe grupuri infracționale structurate pe baza relațiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore și majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilități fizice sau psihice, cu situații materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci și îndeplinirea de servicii în mod forțat și prin obligarea la practicarea cerșetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire și de lipsire de libertate”.

Anchetatorii susţin că, „în unele cazuri, victimele erau răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări și autogări) sau chiar din propriile locuințe și ulterior transportate la domiciliile membrilor grupărilor, unde erau forțate să efectueze zilnic diverse munci și activități atât în gospodăriile suspecților, cât și în proximitatea localității”.

„Muncile respective constau în: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localității și să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării, unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecților care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în județele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj). Victimele erau amenințate și lovite cu palmele, pumnii, picioarele, biciul și diverse obiecte contondente, persoanele vătămate fiind aduse în stare de aservire și lipsire de libertate în condițiile în care acestea erau supravegheate permanent de către membrii grupărilor”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit DIICOT, de cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare iar când primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legate (cu lanțuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopții ca să nu fugă.

„Unor victime li se aplicau tratamente umilitoare — erau dezbrăcate complet și udate alternativ cu apă rece și caldă; erau legate de mâini și picioare și puse să mănânce de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecților, li se arunca mâncarea pe jos”, precizează procurorii.

Anchetatorii au suspiciuni că unele victime au fost violate sau abuzate sexual.

În cauză a fost începută urmărirea penală față de 40 de persoane, care vor fi aduse la sediul DIICOT ST Pitești în vederea audierilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-13

TAGURI: trafic, persoana, minori, perchezitie, diicot, arges
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
13 Iul 2016

POLITISTI , PRIMARI , POPA , INVATATORI , PROFESORI , ANGAJATI PRIMARIEI , MINISTRI DE INTERNE , CEILANTI SEFI DIN JUDET , DIN COMUNA SA FIE INPUSCATI ,IN CAP . 8 - 10 ANI AU TACUT SI FURAT CU TIGANI .
ROMĂNI, DAȚI FOC PĂDUCHILOR
13 Iul 2016

”GRUPĂRILE INFRACȚIONALE”, CARE SÎNT DIN BEREVOIEȘTI, SÎNT ALCĂTUITE TOTALMENTE DIN TZYGĂNOI. AU AJUNS ROMĂNII SCLAVI, ÎN ȚARA LOR, LA ACESTE GUNOAIE GENETICE: TZYGĂNOII! ACEȘTI PĂDUCHI SÎNT CEL MAI BUN COMBUSTIBIL ”NEPOLUANT”! ROMÎNI, ADUNAȚII ȘI DAȚI-LE ”SCÎNTEIE”! ROMĂNI, ”ERADICAȚI” PĂDUCHII TZYGĂNEȘTI!
CORECT!
13 Iul 2016

Toți garoyy trebuie rași de pa fața pămîntului! Turnați clor pe ei după ce-i împușcați!
HAZNAUA COMUNALA
13 Iul 2016

Fura lemne si au citeva masini si oameni , care vin in Bucuresti cu lemne pentru vinzare . Au taiat tot in zona . Iar politia din sector 1 si 6 ia malaiu de la ei , tolerindui cu masinile [e strazi si cartiere .
Random imageUltimele stiri


loading...