2019-03-23 06:58


Trafic de ţigări cu maşina ambasadei: Soţia consilierului II al Ambasadei Congo din Serbia, reţinută de DIICOT

 |  12:58
Trafic de ţigări cu maşina ambasadei: Soţia consilierului II al Ambasadei Congo din Serbia, reţinută de DIICOT
Soţia consilierului numărul II al Ambasadei Congodin Serbia, alături de alţi trei cetăţeni sârbi, a fost reţinută de procuroriiDIICOT după ce a fost prinsă introducând ţigări de contrabandă cu unautovehicul al corpului diplomatic.

Suportultehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat de către Serviciul Român deInformaţii (SRI), cercetările fiind efectuate deprocuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism (DIICOT) împreună cu ofiţeri de politie din cadrul BCCO Timiş.

Ţigărileerau introduse în ţară prin punctul de trecere al frontierei Moraviţa, de cătreBombeto Pascaline Esther, respectiv de soţul acesteia, învinuitul Marc MariusItela Elombola, având funcţia de consilier II în cadrul Ambasadei RepubliciiCongo în Serbia, informează, luni, DIICOT.

Învinuiţiifoloseau un autovehicul aparţinând corpului diplomatic, pentru a evitacontrolul la frontieră. Ţigările erau depozitate în diverse locaţii din judeţulTimiş, deţinute de către membrii grupării.

Înnoaptea de 12 spre 13 iunie, Bombeto Pascaline Esther a fost depistată înflagrant delict, în autoturismul de teren, marca Chrysler, fiind gasităcantitatea de 18.500 pachete ţigari, introduse ilegal pe teritoriul ţării.

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism - Serviciul Teritorial Timişoara au destructurat un grup infracţionalorganizat, constituit din 14 persoane, cetăţeni români şi sârbi, specializat încontrabandă.

ProcuroriiDIICOT efectuează nouăpercheziţii domiciliare în muninicipiul Timişoara şi în judeţul Timiş.

Procuroriiau dispus reţinerea pentru 24 de ore a soţiei consilierului şi a altor treipersoane, cetăţeni sârbi, urmând a fi dispuse măsurile legale şi faţă deceilalţi membri ai grupării, cetăţeni români.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...