2019-01-23 17:57


Traficantul de eleve! Una dintre victimele lui Verenciuc a „prestat” forţat în Grecia cu 40 de clienţi pe zi timp de şapte săptămâni

 |  19:40
Traficantul de eleve! Una dintre victimele lui Verenciuc a „prestat” forţat în Grecia cu 40 de clienţi pe zi timp de şapte săptămâni

Fostul lider al tinerilor democrat-liberali din Botoşani,Marin Verenciuc, a racolat, potrivit procurorilor DIICOT, în perioada2004-2006, „prin înşelăciune sau prin promisiuni false, direct sau prininterpuşi, mai multe persoane de sex feminin, cetăţeni români, în scopultransferării lor în Grecia către fratele său vitreg, Cristinel Grigoraş, pentrua fi exploatate în folosul lor, prin practicarea prostituţiei”.

Procurorii DIICOT – Structura Teritorială Iaşi descriu înrechizitoriul întocmit şi înaintat Tribunalului Iaşi, modul de operare al lui MarianVerenciuc. „Îşi racola personal victimele de pe raza judeţului Botoşani, seîmprietenea cu acestea, le invita în cluburi şi discoteci unde le plăteaconsumaţia, se interesa despre starea materială şi familială a lor, întreţinearaporturi sexuale cu acestea, după care le promitea că le poate asigura locuride muncă bine plătite în Grecia, ca baby-sitter sau ca dame de companie într-unlocal despre care spunea că aparţine fratelui său, Cristinel Grigoraş”, searată în rechizitoriu.

De pe raza judeţului Iaşi, Verenciucîşi racola victimele prin intermediul lui Sergio Matei Buga, pe care îlcunoştea de mai mult timp, părinţii acestora fiind prieteni de familie. Larândul său, Buga a apelat la ajutorul unor colegi de clasă de la Liceul Sportivdin Iaşi pentru identificarea şi racolarea tinerelor. El folosea aceleaşitehnici de recrutare a victimelor ca şi Verenciuc, adică se împrietenea cuacestea, le scotea prin cluburi şi discoteci unde le plătea consumaţia, aflacare este starea materială şi familială a lor, întreţinea raporturi sexuale cuacestea, după care le spunea că le poate asigura locuri de muncă bine plătiteîn Grecia, ca baby-sitter sau ca dame decompanie prin intermediul prietenului său. După ce reuşea să-şi convingăvictimele racolate să meargă în Grecia, Bugaîl anunţa pe Verenciuc, iar acestavenea la Iaşi şi se întâlnea cu victimele, convingându-le că au luat o deciziebună şi stabileau detaliile plecării lor spre Grecia. Marian Verenciuc îirecompensa pe Sergio Matei Buga, precum şi pe alte persoane care îl ajutau înracolarea victimelor, cu diferite sume de bani sau obiecte, pentru fiecaretânără pe care aceştia o convingeau să meargă în Grecia. Ulterior, Verenciuc,personal sau prin interpuşi, obţinea paşapoarte pentru fete, le cumpăra haine,le ducea la saloane de cosmetică şi organiza transportul acestora până înGrecia, via Italia, unde erau preluate de către fratele său vitreg, CristinelGrigoraş. Verenciuc suporta toate cheltuielile, pe care şi le recupera de lavictime din primele lor câştiguri în Atena. CristinelGrigoraş prelua fetele, le caza în apartamentul pe care-1 avea închiriatîn oraşul Atena, le lua documentele de identitate şi nu le permitea să iasă dinapartament neînsoţite. Ulterior, acesta le angaja în cluburi de noapte ca „damede companie" sau în stabilimente special destinate pentru practicarea prostituţiei, sumele de bani obţinutede către victime fiind confiscate de el în totalitate. Pentru a leobliga să se prostitueze, Grigoraş le abuza fizic şi psihic, lovindu-le,ameninţându-le şi violându-le în mod repetat. Victimele aveau parte de unastfel de "tratament" şi atunci când refuzau să-1 mai asculte sau îispuneau că nu mai vor să stea la el, ori îi cereau să le lase să se întoarcă înRomânia. Sumele de bani obţinute de Cristinel Grigoraş din exploatarea fetelor îireveneau lui şi fratelui său, Marian Verenciuc, acesta din urmă primindu-şipartea leului prin transferuri bancare efectuate prin intermediul Agenţiei Smith&Smith,Western Union sau în mod direct, când ajungea în Grecia.

Un taximetrist grec a plătit pentru o victimă 7.000 deeuro

În cursul anului 2004, Marian Verenciuc s-a împrietenitcu Ştefănica Durnea Huţanu, care, în 3 decembrie 2004, a plecat din România înGrecia, via Italia. A fost preluată de CristinelGrigoraş, care a cazat-o în apartamentul pe care-1 avea închiriat în Atena. ŞtefănicaDurnea Huţanu a lucrat, fără forme legale, ca „damă de companie" la unclub din Atena. În cursul lunii august 2005, ca urmare a unei razii a poliţieielene la acel club, a fost reţinută, iar la data de 6 septembrie 2005, a fostreturnată în România, cu un avion al TAROM (cursa RO-278), legitimându-se laPCTF Otopeni cu paşaportul personal în care erau aplicate opt ştampile detrafic false (patru aparţinând autorităţilor ungare, trei autorităţiloraustriece, una aparţinând autorităţilorromâne). Ea le-a explicat poliţiştilor de frontieră că, pe durata în care s-a aflat în Grecia, deoarece îiexpirase termenul legal de şedere, i-a dat paşaportul patronului la carelucra, iar acesta i l-a restituit după câteva zile, în el fiind aplicate cele optştampile. În timpul şederii în Atena, fata a avut o relaţie cu un taximetristgrec pe nume „Costa”, care, după returnarea ei în România, a vrut s-o aducăînapoi. Pentru asta, Cristinel Grigoraş i-a spus că poate să aranjeze acestlucru în schimbul a 7.000 euro, motivând că 1.000 sunt pentru paşaport, 4.000pentru Poliţia de frontieră, iar 2.000 de euro sunt bani de buzunar. O partedin aceste sume de bani au fost trimise dinGrecia în România, prin transfer bancar. Astfel, Ştefanica Durnea Huţanua primit din Grecia, în mai multe rânduri, de la Cristinel Grigoraş, suma totală de 1.290 euro, iar de la taximetrist,identificat ca fiind Constantinos Kamas, suma totală de 1.200 euro. Lascurt timp, cu ajutorul lui Marian Verenciuc, şi-a procurat un paşaport românesccare aparţinea unei alte tinere cu o fizionomie asemănătoare şi care purtaprenumele „Ioana”. Cu acest paşaport, Durnea a plecat ilegal în Grecia, viaItalia. A locuit o perioadă tot la CristinelGrigoraş, ulterior angajându-se, tot prin intermediul acestuia, ca menajerăîntr-o casă.

„Mi-ai vândut fiica!”

În luna martie a anului 2005, Sergio Matei Buga - în urma unei înţelegeriprelabile cu Verenciuc - i-a spus prietenei sale, Carmen Todireasa, că îi poatearanja să plece la muncă în străinătate, unde va lucra ca chelneriţă într-unbar. După ce fata a acceptat propunerea, cei doi s-au întâlnit cu Verenciuc şiau perfectat plecarea ei. Pe 23 aprilie 2005 Verenciuc şi Carmen au plecat înItalia, unde, după câteva zile, traficantul i-a spus că nu prea au ce faceacolo, drept pentru care o trimite în Grecia, la fratele său, care îi va găsicu siguranţă ceva de lucru. Trebuie menţionat că fata şi-a minţit familia, spunândcă va pleca din ţară într-o excursie organizată de şcoală. Ulterior, după sosireaîn Grecia, Carmen Todireasa şi-a contactat telefonic mama şi i-a spus că aplecat în Italia, unde lucrează la un bar.Elena Capră, mama fetei, 1-a contactat telefonic pe Sergio Matei Buga şi i-areproşat că i-a "vândut fiica", ameninţându-1 că îl va denunţala poliţie, deşi nu a mai făcut-o. Pentru „serviciile” sale, Buga a fostrăsplătit de Verenciuc cu un telefon mobil. Pe durata cât a lucrat ca „damă deconsumaţie” pentru Cristinel Grigoraş, mai multe fete i-au spus lui Carmen săfugă din apartamentul acestuia pentru că „va ajunge rău”. N-a mai fost nevoie,pentru că fata a fost săltată de poliţiştii atenieni în timpul aceleiaşi raziiîn care a fost prinsă şi Ştefănica Durnea Huţanu. Ulterior, după ce a fosteliberată din arest, Carmen Todireasa a reuşit, totuşi, să fugă din locuinţalui Grigoraş, plecând în Spania, la fratele ei.

A racolat-o lângă sediul Poliţiei

În lunaaugust a anului 2005, prin intermediul unui prieten al lui Buga, GabrielDumitru Cezar, Marian Verenciuc a racolat-o pe Elena Amăriuţei. În acest sens, MarianVerenciuc a venit în Iaşi, unde s-a întâlnit cu Dumitru Cezar Gabriel şi cu ElenaAmăriuţei, într-un bar situat lângă sediul Poliţiei Municipiului Iaşi. Având în vedere că fata i-a spus lui Verenciuccă ar dori să plece în străinătate pentru a se angaja ca baby-sitter, acestai-a spus că are foarte multe cunoştinţe în Atena şi i-a promis că îi va găsilocul de muncă solicitat, după care i-a explicat acesteia aspectele cu privirela plecarea ei în Grecia. De teamă ca fata să nu se răzgândească, Verenciuc i-asugerat să plece de la domiciliul părinţilor şi să nu spună nimănui despreplecarea ei, tânăra fiind de acord. Cazată fiind, până la pleacarea în Grecia,la o pensiune de lângă Iaşi, Elena Amăriuţei a petrecut o noapte cu Verenciuc.Acesta i-a dat să bea, i-a povestit despre „rolul important” pe care urma să-1 aibă el în viaţa ei din acel moment şi aîntreţinut cu ea raporturi sexuale. În dimineaţa zilei următoare, respectiv pe26 august 2005, Elena Amăriuţei a plecatspre Italia, de unde a ajuns în Grecia, fiind preluată de Cristinel Grigoraş şicazată în apartamentul acestuia. După câteva zile, Grigoraş a dus-o laun club de noapte unde a lucrat timp de o săptămână ca „damă deconsumaţie" şi dansatoare de striptease. După patru zile de lucru în club,timp în care Elena a dansat fără să se dezbrace, Grigoraş a dus-o pe aceasta întoaleta clubului, unde a bătut-o şi i-a impus să danseze goală din acel moment.Cu toate că fata câştiga 400 de euro în fiecare seară la acel club de noapte, bani cofiscaţi de Grigoraş, acesta dinurmă nu era mulţumit, fapt pentru care, el a stabilit cu patroanaclubului ca Elena să lucreze ca prostituată într-unul din cele douăstabilimente ale acesteia.

Pentru că Elena Amăriuţei nu a fostde acord să practice prostituţia, Grigoraşa lovit-o de mai multe ori cu pumnii şi cu picioarele, obligând-o sălucreze în club timp de o săptămână, după care a forţat-o să se prostituezetimp de aproximativ şapte săptămâni. Programul de lucru era de opt ore zilnic,întreţinând raporturi sexuale normale şi/sau orale cu un număr de 20 până la 40de clienţi, câştigând sume cuprinse între 1.000-2.400 de euro zilnic, din care doarjumătate îi revenea ei, iar cealaltă jumătate, patroanei bordelului. De multeori, aceasta din urmă o punea pe Elena să să lucreze şi în timpul liber. Caurmare a frecvenţei foarte mari a raporturilor sexuale pe care era obligată săle întreţină, fetei i-au apărut răni în zona organelor genitale, iar medicul ginecologcare a consultat-o i-a recomandat o„pauză", dar Grigoraş nu a acceptat recomandarea şi a obligat-o peaceasta să se prostitueze în continuare. Din banii pe care a reuşit să-iascundă de Grigoraş, Elena i-a trimis mamei sale, în ţară, înainte de a fiexpulzată, suma de 200 de euro. Din estimările procurorilor, pe întreaga duratăîn care a exploatat-o în Grecia, Cristinel Grigoraş a obţinut suma de 75.200 deeuro.

„Vrăjită” chiar lângă sediulTribunalului

O altă tânără care a ajuns pemâinile fraţilor Verenciuc şi Grigoraş, după ce a fost abuzată sexual de colegide clasă, printre care şi Buga, a fost Andreea Rusu. Deşi avea o afecţiunepsihică, Verenciuc nu a ţinut cont şi a racolat-o după ce s-a întâlnit cu ea şicu Buga într-un restaurant de lângă Tribunalul Iaşi. Tânăra nu a mai ajuns înGrecia, pentru că, poliţiştii de frontieră români au întors-o la PCTF Petea,fiind anunţaţi de părinţii fetei că aceasta dispăruse de la domiciliu şi căurma a fi scoasă din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-19

Mai multe imagini:
Traficantul de eleve! Una dintre victimele lui Verenciuc a „prestat” forţat în Grecia cu 40 de clienţi pe zi timp de şapte săptămâni
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
16 Ian 2011

Cum de nu i le-a pus si lui Negoita, ca si lui ii placeau curvele di cte stiu. Si lui Banicioiu, le dadea si functii in PSD.
SILE
17 Ian 2011

N-ar fi rau daca v-ati documenta mai temeinic si ati face publice pedepsele care se dau in cazuri similare in lumea civilizata in care vrem sa ne integram. O zi buna !
Random imageUltimele stiri

loading...