2019-01-21 22:16


Tragedia Titanicului, comemorată după 100 de ani

 |  17:45
Tragedia Titanicului, comemorată după 100 de ani

Comemorarea unui secol de la tragedia scufundării Titanicului a fost marcată de o serie de evenimente pe întreg mapamondul, în special de-a lungul rutei planificate pentru cel mai mare vapor din lume la acea vreme, între Southampton (Marea Britanie) şi New York (Statele Unite ale Americii).

Nava MS Balmoral a navigat pe traseul iniţial al Titanicului, având la bord în special rude ale celor aflaţi pe vasul care s-a scufundat în urmă cu 100 de ani. Un minut de reculegere a fost ţinut după ce o slujbă religioasă a fost ţinută pe MS Balmoral chiar în locul în care vasul Titanic s-a ciocnit cu un aisberg, iar peste 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa. O placă memorială cu numele tuturor celor dispăruţi în tragedia din urmă cu un secol a fost dezvelită în timpul unei procesiuni religioase din Belfast, locul unde Titanicul a fost lansat la apă.

Pe 10 aprilie 1912, Titanicul pleca din portul Southampton şi făcea două escale, în portul Cherbourg din Franţa, apoi în cel irlandez Queensland, înainte de a porni spre New York. 1.300 de pasageri, de la emigranţi săraci până la milionari celebri ai vremurilor, se aflau la bordul pachebotului, alături de 900 de membri ai echipajului.

În noaptea de 14 aprilie, aproape de miezul nopţii, cel mai mare vapor construit până la acea vreme s-a ciocnit cu un aisberg, ajungând să se scufunde în doar două ore şi jumătate. Bărcile de salvare insuficiente, apa oceanului aproape de temperatura de îngheţ şi panica generalizată au făcut ca numărul victimelor să se ridice la peste 1.500. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-08-10

TAGURI: comemorare titanic, tragedie titanic, un secol,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...