2018-12-15 03:01


Traian BĂSESCU, AUDIAT la Parchetul General: Nu este un act semnat de mine care să fie ilegal

 |  11:35
Traian BĂSESCU, AUDIAT la Parchetul General: Nu este un act semnat de mine care să fie ilegal

Fostul președinte Traian Băsescu a ajuns luni dimineaţă la Parchetul General unde este audiat în dosarul retrocedărilor pe vremea când acesta era primar al Capitalei.

”Nu este un act semnat de mine care să fie ilegal. Am retocedat în condițiile legii”, a declarat Băsescu, care a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar care vizează retrocedarea a 66 de imobile în 2003.

Iniţial, Parchetul Capitalei a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de redeschidere a urmăririi penale, însă această instanţă a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece Băsescu are acum calitatea de parlamentar. 

Acest dosar a fost redeschis de procuri după ce omul de afaceri Cătălin Năstase, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în zona Dămăroaia. Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora şi ar fi ajuns la fostul deputat Dumitru Puzdrea. Cătălin Năstase susţine că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu când a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro.

Imobilele sunt pe strada Şerban Vodă din Captială şi au fost retrocedate unui cetăţean româno-american care a pretins că este moştenitorul proprietarului. Chiriaşii care stăteau acolo de ani de zile au făcut plângeri în care au reclamat că persoana căreia i-au fost retrocedate imobilele nu este moştenitorul fostului proprietar. Dosarul a fost redeschis după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-08

TAGURI: traian basescu, audiat, retrocedari, act semnat, ilegal, primar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LACATUS RADU
08 Mai 2017

Mult rau a facut betivanul asta Multa lume aruncata in strada din propriile locuinte doar ca saobtina basescu mita
BUCURESTI
08 Mai 2017

66 de case intr-o zi?si acest monstru dement numit basescu mai este in libertate?promovat de slugile de la b1 si rtv.promovat de slugoiu manastire.justitia e zero si borfasii le rade in fata la judecatori si procuriri care tin dosarele cu anii.
OMAR HAISSAM
08 Mai 2017

Asta tovaras Bashar-Al-Traian esde forte bun brieden la noi trimite gemantane cu spaga la Irak si Dubai pentru gumbarat klasnikov..va rugam frumos sa gratiati la el si doamna Nutzy din Bleskoi...........aveti mila noi nu suntem teroristi suntem biznis-men cu acte in regula...ati vazut la televizor ce aventuri am avut cu Rapirea din Serai si Covorul Fermecat....si cu geamantanele de bani ca$$$$$$$$$$$$$$$HHHHH de la voi STUPID PEOPLE de la Romanika..ha ha ha
Random imageUltimele stiri


loading...