2019-03-20 23:42


Traian Băsescu: Pentru Preşedinţie m-aş gândi la oameni gen Baconschi, Preda, Blaga, Liviu Negoiţă. Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru

 |  12:19
Traian Băsescu: Pentru Preşedinţie m-aş gândi la oameni gen Baconschi, Preda, Blaga, Liviu Negoiţă. Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat, duminică, laemisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV. Vezi aici declaraţiilepreşedintelui.

- "Angela Merkel a venit în România în interesulambelor ţări. Este o intrare puternică a Germaniei în asumarea deresponsabilităţi politice, economice şi de stabilitate în regiunea MăriiNegre." a declarat preşedintele la .

- "Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru.Funcţiile înalte implică experienţă de viaţă. Nu este suficient să fiiinteligent, ambiţios, capabil de negociere, aşa cum este doamna Udrea. Dar deaici până la funcţia de prim-ministru sau preşedinte de partid e calelungă."

- ".S-ar putea ca românii să vrea alt tip de preşedinte."

- "Pe Blaga îl văd unul din politicienii foarte puternici ai PDL, carear putea câştiga alegerile în partid, dar nu pe cele la Preşedinţie".

- "Pentru mine Oprea este un om reevaluat. Când am văzutreacţia lui la presiunea făcută de Vanghelie şi Geoană a spus că nu merge maideparte.

- "Nu eu schimb premierul. Emil Boc nu are cum să fiepremier până la sfârşitul mandatului meu, pentru că al meu se termină în 2014.Emi Boc are şanse foarte mari să guverneze şi după 2012."

- La întrebarea Cât credeţi că trebui să câştige un român casă trăiască bine?, preşedintele a declarat: "Mi-e greu să spun cât trebuiesă câştige ca să trăiască bine. Realitatea este că nu mai putem împrumuta banica să plătim salarii şi ajutoare sociale. Prioritatea fundamentală a ţării estesă creeze condiţii pentru dezvoltare. Trebuie să trăim bine şi fiind mairesponsabili. Eu nu spun că un om cu 400-500 lei pe lună poate să trăiascăbine, dar atunci când a luat credite putea să se gândească"

- "Avem de privatizat societăţi de stat, dar privatizări pe bursă. Aşîncepe cu compania de transport marfă la calea ferată, Transelectrica,Transgaz, Romgaz, RAPPS. Avem de consolidat Bursa şi sunt un adept al vânzării decompanii sau a părţi din companii. Pot intra în buget 6-7 miliarde din acesteacţiuni, dar mă gândesc la prudenţă. În loc să ducem banii la investiţii, îivom duce în cheltuieli sociale şi în salarii. "

- "Cred că se vor relansa investiţiile în infrastructură. Trebuie sărevenim la continuarea reformei statului. Mişcarea de la Ministerul de Finanţemi-a atras atenţia asupra unui lucru. Ce caută Garda Financiară la Ministerulde Finanţe când ea are sarcina să urmărească acte criminale? Ar trebui sătreacă la Ministerul de Interne. De ce nu dăm la executorii judecătoreştirecuperarea creanţelor? Vă asigur că va fi mult mai eficient şi nu prea amauzit de corupţie la executorii judecătoreşti".

- "Fiecare Guvern care a venit a vrut să deschidă nişte proiecte. Avem46.000 de proiecte începute, care ar necesita 40 de miliarde de euro ca să fieînchise."

- "Ţinta pentru anul viitor sunt 4 tronsoane de autostradă începute,circa 200 de km care ar trebui să înceapă la anul pe fonduri europene".

- "La unele ministere s-au atras bani, la altele nu. La ministerulTransporturilor nu, . Este clar că utilizareafondurilor europene este cheia succesului anului 2011."

- La întrebarea Cum vom crea locuri de muncă?, preşedintele a declarat:"În primul rând România trebuie să încheie cu succes acordul cu FMI şiasta înseamnă stabilizarea economică. pentru că nu mai putem plăti pesalarii 43 de miliarde, ci doar 39. Sper că Guvernul să menţină viteza dereducere a personalului. Nu vreau să trecem pe ideea că terminarea acorduluiînseamnă întoarcerea la dezmăţul bugetar".

- "Problema mea este ţara, iar ţaratrebuie stabilizată. Trebuie să continuăm procesul de consolidare fiscală aeconomiei. Unde mai facem spaţiu pentru investiţii dacă noi tot ce împrumutăm,o facem ca să plătim? Această practică o avem de 20 de ani. Eu înţeleg căromânii nu au bani suficienţi, dar trebuie să ajutăm şi dezvoltareaRomâniei."

- , dar de precauţie, cu o linie decredit la dispoziţie. Va trebui să facem o analiză, dar este vorba de o sumăcare să ne asigure plata pensiilor şi a salariilor în cazul în care economiascade. TVA nu are cum să crească. Sunt în discuţii cu specialişti pe temareducerii cotei unice, dar nu mi se pare o soluţie. Reducerea cotei uniceînseamnă un deficit în buget."

- "Voi încerca să ţin un echilibru între interesul cetăţenilor de a aveacredite şi a avea un sistem bancar sănătos. ".

- "Băncile au uitat şi apelurile Guvernatorului BNR şi apelurile meledin perioada în care dădeau credite cu buletinul. Acum constată cu multecredite au devenit neperformante. Nu este permis să împingă nesăbuinţa lor înspinarea celor care iau credite. Vor trebui să îşi revizuiasă politica decredite"

- Preşedintele a declarat că protestul de la Ministerul de Finanţe a creato imagine proastă într-o instituţie extrem de importantă şi .

"În Ministerul de Finanţe salariile standard sunt foarte aproape decele ale Preşedinţiei".

"Acest sistem, care trebuie închis, ".

"Aceste stimulente ocolesc bugetul de stat. Cum este posibil cainstituţii ale statului să fie plătite cu resurse din afara bugetului? Bocîncearcă să rezolve aceste probleme"

"Oamenii aceia nu au dreptul să se revolte"

"Miniştrii de Finanţe sunt responsabili pentru aceste probleme. . Capii Finanţelor au refuzat. La şedinţade buget ."

"Eu am aflat cu vreo două luni înainte şi l-am avertizat pe ministrusă introducă criteriul de performanţă. N-a făcut-o."

- ". Obligaţia mea şi a Guvernuluieste să reformăm statul"

- "Eu spun de reforma administraţiei de când am câştigat primulmandat, dar preşedintele nu are altă pârghie decât mesajul"

- "Tandemul care s-a format între Guvern şi opoziţie a făcutimposibilă reforma statului."

- "Presa s-a constituit într-un suporter al nereformăriistatului"

- "Nici eu, nici Guvernul, nu avem dreptul să suspendăm reforma doarpentru că nu avem susţinere"

- "Am trimis Legea Pensiilor înapoi pentru un articol"

- "Nu cred că o lege a salarizării va putea trece prin Parlament şiatunci probabil vom asista la o nouă asumare a răspunderii Guvernului".

- "N-am niciun motiv să cer demisia premierului. Premierul a crezut căîn ceea ce i s-a propus sunt şi stimulentele"

- "Obligaţia mea a fost să anunţ că salariile vor fi reduse. Problemanu este de curaj. În acel moment soluţia Fondului era creşterea cotei unice la20% şi reducerea salariilor cu 20%, lucru pe care l-am refuzat. Eu am susţinutideea că o creştere a cotei unice la 20% turna nisip în acea parte a economieicare mai mergea. Cred că a fost cea mai bună soluţie economică. Dacă am ficrescut cota unică nu am fi asistat astăzi la relansarea industriei".

- "Eu sunt optimist pentru 2011 dacă reuşim să avem promulgate în timputil Legea Pensiilor şi Legea Salarizării"

- "Avem o medie de creştere a industriei de 5% în fiecare lună. Ce nuse mişcă sunt construcţiile. Nu se mai poate crea acel moment de explozie aimobiliarelor".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-11-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BAIETEL
19 Oct 2010

Nutzi-ko , nu dispera , noi (io di facto) te-as nominaliza sigur macar odeata si eventual (encore une fois).Lasa-l pe ...cancialiul, e si ...ingrat!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...