2017-01-21 23:43

EVENIMENT


Traian Igaş ameninţă: Dacă poliţiştii nu sunt concediaţi, angajaţii Ministerului de Interne vor primi salarii reduse cu 30% în decembrie

 |  19:39
Traian Igaş ameninţă: Dacă poliţiştii nu sunt concediaţi, angajaţii Ministerului de Interne vor primi salarii reduse cu 30% în decembrie

Angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor(MAI) vor primi în luna decembrie salarii reduse cu 30% dacă programul dedisponibilizare a poliţiştilor nu va fi derulat, a declarat, ieri, la Guvern,ministrul de resort, Traian Igaş.

“Trebuie să reţineţi următorul lucru:dacă nu facem aceste disponibilizări, salariaţii MAI vor primi în decembrie cu30% mai puţin la salariu", a spus Igaş, într-o discuţie cu jurnaliştiiprivind programul de disponibilizare a poliţiştilor.

Camera Deputaţilor nu a adoptat, marţeatrecută, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate150 de voturi pentru, 132 împotrivă şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fostnecesare 167 de voturi favorabile. Camera Deputaţilor este for decizional încazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

În şedinţa de miercurea trecută aGuvernului, premierul Emil Boc a cerut ministrului Igaş o analiză a posibilelorvariante alternative de restructurare a ministerului. Proiectul privind unelemăsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare înactivitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publicişi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor decredite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielilebugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Bugetul Ministerului Administraţiei şiInternelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 deangajaţi în 2011, în două etape.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image