2017-01-22 20:30


Traian Igaş: „L-am trimis pe Fătuloiu la Roma ţinând cont de experienţa lui de la New York“

 |  19:13
Traian Igaş: „L-am trimis pe Fătuloiu la Roma ţinând cont de experienţa lui de la New York“

Ministrul administraţieişi internelor, Traian Igaş, a declarat, ieri, că l-a numit pe chestorul DanFătuloiu în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Roma, ţinând cont deexperienţa acumulată de acesta la New York. Fătuloiua fost ataşat militaral României la New York. El vorbeşte engleza şifranceza.

Reprezentanţiai Ministerului Administraţiei şi Internelor au confirmat, încă de acum douăzile, că ministrul Traian Igaş l-a numit pe chestorul Dan Valentin Fătuloiu înfuncţia de ataşat pe afaceri interne la Roma. Potrivit surselor citate, Dan Valentin Fătuloiu a acceptat preluarea funcţiei şi urmează să pleceîn Italia.

Numele luiDan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie dinPoliţie. Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru, l-a denunţat pe omul deafaceri gălăţean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvăriifavorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat.Valoarea mitei se ridica la un milion de euro. Direcţia Naţională Anticorupţiea organizat, în 19 noiembrie 2010, un flagrant în cazul omului de afacerigălăţean Cătălin Chelu, care a avut loc în parcarea de lângă Ministerul deInterne. Chestorul general Dan Valentin Fătuloiu spunea, după organizareaflagrantului, că el crede că a fost "trădat" de poliţiştii de laEconomic, după ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor în care Chelu eracercetat.

Dan Valentin Fătuloiu a fost demis în 23noiembrie 2010 din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului deOrdine şi Siguranţă Publică din MAI, în locul lui fiind numit Ioan Dascălu. Decizia afost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI laInspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Controlul a fost dispus în urmaasasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ce şeful IPJ NeamţAurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumeainterlopă. Aurelian Şoric şi-a dat demisia la scurt timp după declanşareascandalului de la Neamţ şi a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

Chestorul-şefde poliţie Dan Valentin Fătuloiu a fost numit la conducerea Departamentului deOrdine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor înoctombrie 2009, la propunerea ministrului Vasile Blaga, funcţie pe care aocupat-o până în 23 noiembrie 2010. Fătuloiu a fost, din 1994 până în 1997,inspector-şef la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, după care,din 1997 până în 2000, inspector-şef la Inspectoratul de Poliţie al JudeţuluiArgeş. În 2000 devine şef al Poliţiei Capitalei de unde, în 2004, ajungedirector adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şiAntidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Un an maitârziu devine inspector general al Poliţiei Române, funcţie din care pleacă, în2007, devenind şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Uniteale Americii, cu funcţie de ministru-consilier.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image