2018-12-14 20:25


Trăiască Regele, că poporul l-a uitat!

 |  21:00
Trăiască Regele, că poporul l-a uitat!

Regele Mihai I împlineşte astăzi, 25 octombrie 2011, 90 de ani şi va vorbi poporului român, pentru prima dată în ultimele şase decenii, de la tribuna Parlamentului. Majestatea Sa este singurul şef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care mai trăieşte.

„Ideea invitării fostului suveran în Parlament a fost primită cu ostilitate de către partidul de la guvernare, care a calificat evenimentul ca fiind «anticonstituţional»”, scria ieri AFP.

Nu ştiu dacă membrii PDL au devenit între timp mai puţini ostili în ceea ce-l priveşte pe Rege, dar îmi dau seama că naţia română l-a cam uitat. Sau poate vremurile de restrişte i-au făcut pe supuşi să nu mai iasă pe străzi ca în primăvara anului 1992, când un milion de oameni s-au grăbit să-l întâmpine cu flori pe marile bulevarde bucureştene.

Mă aflam ieri pe lângă Banca Naţională, intrarea dinspre Lipscani. Atmosferă de toamnă, vântul îmi gâdila rece urechile şi nelipsitele tarabe înşirate paralel cu instituţia condusă de Isărescu. Vânzători de ceasuri, dulciuri, căciuli, fulare şi alte suveniruri. Tabloul era completat de câţiva jandarmi, o mână de jurnalişti şi multe maşini de la Automobile Bavaria. Regele lua prânzul cu guvernatorul.

Două babe şi doi moşi discutau despre evenimentul la care, ca şi mine, luau parte întâmplător. Ele: „Ce-o face Mihai aici?“, „A venit să ia un pachet”. Ei: „Schimbă Băsescu Constituţia? Vine monarhia?“, „Nu schimbă bă ăla nimic, la anul sunt alegeri”.

Cam ăsta era tot poporul venit să-l vadă şi să-l aclame pe Rege. Restul, probabil, va sta cuminte la căldură şi-l va aplauda azi din faţa televizoarelor din sufragerie.

Mihai I de România a ieşit din BNR împreună cu suita regală, a făcut cu mâna şi a plecat. Am fugit şi eu spre redacţie cu gândul la pachetul dăruit de Isărescu şi la faptul că Regele mai bine ar fi venit la cină. Măcar atunci Centrul Istoric e plin cu siguranţă de tineri pro-monarhişti veniţi în fiţe la promenadă.

Să ne trăieşti, Măria Ta!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26

Mai multe imagini:
Trăiască Regele, că poporul l-a uitat!
zoom

TAGURI: Regele Mihai I
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BABA NOCHIA
25 Oct 2011

si zici ca esti jurnalista fatuco ?
Random imageUltimele stiri


loading...