2017-01-23 06:37


Protest la Liceul "Jean Monnet"

 |  21:00
Protest la Liceul "Jean Monnet"

Conducerea Liceului “Jean Monnetcontestă decizia ministrului educaţiei prin care directorii unităţii de învăţământ au fost demişi. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat ilegal transferul unei eleve, deşi acesta fusese aprobat chiar de ei, potrivit direcţiunii liceului.

Ministrul Daniel Funeriu a decis demiterea conducerii Liceului “Jean Monnet”invocând nereguli pentru care şi-a dat acordul chiar instituţia pe care el o conduce. În raportul întocmit de Corpul de control al ministrului educaţiei s-a notat că o elevă a fost transferată ilegal la “Jean Monnet”. Direcţiunea unităţii de învăţământ deţine însă adrese prin care se demonstrează că transferul elevei a fost realizat în urma unei decizii a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) şi în urma acordului dat de MECTS. Eleva avea nevoie de aprobarea Ministerului Educaţiei pentru a fi transferată la Liceul “Jean Monnet”, deoarece venea din Belgia şi necesita echivalarea studiilor. La doar câteva luni după ce şi-a dat acordul pentru mutarea elevei la liceul din Primăverii, Ministerul condus de Daniel Funeriu a stabilit că acelaşi transfer este ilegal.

Direcţiunea unităţii de învăţământ, demisă de Daniel Funeriu, a decis să conteste raportul întocmit de Corpul de control al Ministerului Educaţiei. Conducerea Liceului “Jean Monnet”consideră că decizia ministerului este una luată din interese politice. Consiliul de Administraţie al ISMB va trebui să numească mâine o nouă conducere pentru Liceul “Jean Monnet”.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei ne-au declarat însă că transferul cu pricina nu putea fi aprobat decât de ISMB şi de conducerea unităţii de învăţământ. Ministerul nu a aprobat decât echivalarea studiilor, mai spun reprezentanţii MECTS. Inspectorul şcolar general al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu, spune însă că transferul elevei este legal.

Funeriu: Nu elevii numesc directorul

Legea trebuie respectată şi în cazul Liceului “Jean Monnet”, iar ISMB va duce la îndeplinire concluziile raportului Corpului de control, a declarat ministrul educaţiei, Daniel Funeriu. Acesta a precizat că unităţile de învăţământ preuniversitar au între atribuţii şi asigurarea siguranţei elevilor. ”Raportul Corpului de control al Ministerului Educaţiei este clar, iar conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti va duce la îndeplinire concluziile raportului. Coordonatele anului şcolar sunt foarte clare - disciplină, organizare bună şi respectarea valorilor şcolii româneşti, ori în situaţia în care s-a constatat ceea ce s-a constatat la acest liceu vreau să spun că legea este aceeaşi pentru toţi. Conducerea unei unităţi de învăţământ preuniversitar are mai multe atribuţii, inclusiv asigurarea siguranţei elevilor, ori acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Funeriu.

Referitor la faptul că elevii din acest liceu bucureştean le sprijină pe fostele directoare Tudoriţa Codreanu şi Simona Dumitraşcu, Daniel Funeriu a replicat că “atribuţiile legale de desemnare a unui director nu aparţin elevilor”.

Protest pentru directori

Zeci de elevi şi cadre didactice de la Liceul “Jean Monnet” din Capitală au protestat, ieri, în faţa unităţii de învăţământ faţă de decizia ministrului educaţiei de a demite conducerea şcolii, ca urmare a neregulilor depistate de Corpul de control al MECTS.  “Eleva implicată în scandalul sexual şi celelalte două acuzate de furt nu sunt cazuri reprezentative pentru imaginea liceului. Avem 1.400 de elevi cu rezultate şcolare exemplare. (...) Decizia ministrului a fost o încercare de a găsi nişte ţapi ispăşitori pentru evenimentul nefericit, iar doamnele directoare au căzut la mijloc", a declarat unul dintre profesorii de la Liceul “Jean Monnet”.

Dascălii se tem de o numire pe criterii politice a noii conduceri a liceului:“De ce măsura demiterii a fost luată abia duminică? Corpul de control al Ministerului Educaţiei a fost la liceu în urmă cu trei săptămâni”.

Cadrele didactice au mai precizat că elevii care au consumat alcool în timpul excursiei la Predeal vor fi sancţionaţi, iar unii dintre ei vor avea nota scăzută la purtare. O decizie finală în acest sens va fi luată în consiliul profesoral al unităţii de învăţământ, care va avea loc la 22 decembrie.

Referitor la cazul elevei implicate în scandalul sexual, cadrele didactice spun că o primă măsură în cazul acesteia a fost scăderea notei la purtare la 4, urmând ca decizia finală privind posibila exmatriculare a tinerei să fie luată în urma rezultatului anchetei juridice.

Elevii care au protestat în faţa liceului au afişat pancarte cu inscripţii precum:“Vrem directoarele înapoi!”, “Vrem dreptate!” şi “Elevii de la Jean Monnet – olimpici”. Elevii au scandat “Vrem conducerea înapoi!”şi “Jos etichetele!”.

Potrivit ministrului Daniel Funeriu, Liceul “Jean Monnet” va fi supravegheat timp de un an de inspectorul şcolar general. 

Corpul de control al ministrului educaţiei a desfăşurat un control la Liceul “Jean Monnet” după ce un profesor al unităţii a fost acuzat că a violat o elevă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: jean monnet, minister, daniel funeriu



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

PARINTE
06 Dec 2011

Dupa gandirea lui Funeriu la abaterile elevilor sa-si dea demisia dirigintii,ale profesorilor, directorii. Ramane insa o mare intrebare si nedumerire pentru noi muritorii de rand si sustinatorii begetarilor.In aceasi logica, de ce nu au fost demisi inspectorii si cei din minister care raspundeau de bacalaureat in urma fraudelor descoperite in aceasta vara. De ce funeriu nu a fost demis sau nu si-a dat demisia la scandalul cu ziarista consilier.
MIHAI
06 Dec 2011

Pai cum sa-si demisia funeriu,?ce-i prost, nu-i permite obrazul sau gros de tip SORICI. El se smte foarte mine in SORICIUL lui , atat timp cat i se spune MINISTRU.
ROCK CLUB - BORSA MARAMURES
30 Iul 2015

aceeasi faza - asa am patit si eu - 10 in scris - stampilat - sigilat - 7- 6 in oral- https://myspace.com/sireteanu mergi in vacanta la munte ski resort - borsa maramures linga cluj - numai 18 + minorii in grup organizat ia discul tau - tufor ( 24) grais - fa radio - cu raritati ale rocului https://myspace.com/sireteanu
ROCK CLUB
30 Iul 2015

daca ex ministru nu are de lucru - tot vreau sa fac ceva privat - finantat in productie agroalimentara - bun venit o SCOALA de varietati - https://myspace.com/sireteanu
ROCK CLUB - BORSA MARAMURES
30 Iul 2015

bun venit la rock club land domain - borsa maramures transilvania 34 ha of land in developement https://www.youtube.com/watch?v=GW75U9GZ5zI
ROCK CLUB - BORSA MARAMURES
30 Iul 2015

bun venit la rock club land domain - borsa maramures transilvania 34 ha of land in developement https://www.youtube.com/watch?v=GW75U9GZ5zI posibilitati microferme - fonduri euro liceu local https://www.youtube.com/watch?v=GW75U9GZ5zI

Adauga un comentariu

Random image