2019-03-26 00:20


Trei județe din Bulgaria vor ALIPIREA la România. Care este MOTIVUL

 |  14:26
Trei județe din Bulgaria vor ALIPIREA la România. Care este MOTIVUL

Trei județe din nord-vestul Bulgariei vor să organizeze o consultare populară în vederea obținerii unei declarații de independență față de statul de la sud de Dunăre, scrie site-ul televiziunii naționale NOVA, din Bulgaria. Organizatorul acestui „referendum” la nivel local, Boris Kamenov, a declarat pentru presa din țara sa că după obținerea independenței cele trei județe vor să adere la România.

Conform televiziunii NOVA, locuitorii din județele Vidin, Vratsa și Montana spun că vor să scape regiunea de corupția din țară.

„Locuitorii din nord-vest sunt recunoscuți ca luptători. Populația acestei regiuni a organizat revolta împotriva Imperiului Otoman, precum și așa-numita revoltă Septembrie 1923”, a declarat Boris Kamenov. Acesta a subliniat că „bulgarii din această regiune nu mai vor să fie părtași la corupție și vor lupta pentru o democrație adevărată”.

Întrebat de ce nord-vestul Bulgariei vrea să devină parte a României, Kamenov a răspuns fără ezitare că sistemul judiciar românesc este mai eficient: „Sistemul lor judiciar este mult mai democratic și mai reformat”, a spus el, potrivit Digi24.ro.

Un alt „separatist” spune că susține inițiativa și pentru că în regiune nu există nicio activitate economică. „Lucrăm la Kozloduy, în Plovdiv și în alte orașe, aici nu este nimic”, a spus bărbatul.

Inițiatorul mișcării de independență a adăugat că numai după ce regiunea va deveni independentă, va merge în România cu o propunere de a se alătura acesteia.

Întrebat dacă Montana, Vidin și Vratsa ar deveni un fel de Catalonia, Kamenov a spus că în nord-vest este nevoie de „un om ca Puigdemont” (fostul premier al Cataloniei și lider separatist – n.red.).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-04

TAGURI: judete, bulgaria, alipire, romania, motiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Ian 2018

problema este ca de obicei coruptia balcanica...nu "Imperiul otoman"........bulgarii dupa 1990 au avut o perioada ca-si plateau biletele de autobuz cu oua........banii au fost furati de mafioti...dupa care dispareau toate masinile din parcarile de turisti...veneai in Bulgaria cu masina si plecai cu taxiul....sincer s-a exagerat pericolul "otomanilor".....pai ba baieti cine dracu se ducea la turci dupa blugi si tot felul de chestii ..dupa aia la chinezariile din "DRagonul rosu".........Ceea ce este in Turcia nu o sa se adapteze niciodata la legislatia europeana...pur si simplu NU SE POTRIVESTE...turcii sunt asiatici si au altfel de gandire,chestia asta mi-a spus-o chiar un turc insurat cu o romanca.......si are dreptate....noi europenii gandim altfel decat turcii....fiecare cu obiceiurile lui....religia lui....nu exista niciun motiv sa avem conflicte nici religioase nici pe alte motive...cel mai bine sa facem comert civilizat si sa ne vedem fiecare de treaba lui....asta inseamna civilizatie...fara idei fixe si alte tampenii religioase....nu mai suntem in evul mediu sa facem cruciade...religia e o mare manipulare si cativa smecheri profita de religie ca sa obtina avantaje
@ CUCUVEAUA
04 Ian 2018

Ai gresit comentariul ! Cred ca vorbesti despre alt articol ! Dar inteleg, ca esti si bolnav.
LEVST.
04 Ian 2018

Asta da saritura! Sari peste un fluviu, ca sa cazi -din lac- in balta!Poate se unesc numai cu Teleormanul si formeaza o adevarata democratie...ceva gen Congo !
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...