2017-01-19 21:21

EVENIMENT


Trei pe un loc la Academia de Poliţie

 |  19:06
Trei pe un loc la Academia de Poliţie
Peste1.800 de absolvenţi de liceu au susţinut, ieri, proba scrisă pentru admitereala Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Potrivit rectorului Academiei,Ioan Liviu Tăut, s-au întregistrat trei candidaţi pe un loc, având în vedere căanul acesta au fost scoase la concurs 550 de locuri. Cu o zi în urmă, preşedinteleTraian Băsescu preciza, la postul public de televiziune, că restructurareaMinisterului de Interne trebuie să înceapă cu Academia de Poliţie, care producepoliţişti pe bandă rulantă, deşi România nu mai are nevoie de ei.

Rectorul Academiei,chestorul Ioan Liviu Tăut, a declarat, ieri-dimineaţă, înaintea începeriiexamenului, că unitatea de învăţământ dispune de546 de locuri pentru anul universitar 2011-2012, din care 60 la specializareadrept, 203 la specializarea "ordine şi siguranţă publică, 55 la pompierişi 30 la arhivistică. Din cele 203 locuri la ordine publică, 15sunt rezervate pentru cetăţeni români de origine maghiară, şase pentru romi şinouă pentru alte naţionalităţi. La Poliţia de Frontieră, din 50 de locuri, unuleste rezervat pentru un candidat rom şi două pentru cetăţeni români de altenaţionalităţi. De asemenea, la Jandarmerie sunt disponibile trei locuri pentruromi şi patru pentru candidaţi de alte naţionalităţi.

La examenul de admitere din acest an s-au înscris,în fază iniţială, 2.654 de candidaţi. În urma vizitei medicale, numărulacestora a rămas de 2.576. Tinerii absolvenţi de liceu au susţinut dejaprobele fizice, în urma cărora au mai rămas 1.750 de candidaţi, reprezentând oconcurenţă de 4,3 absolvenţi pe loc la poliţie, 3,4 pe loc la Poliţia deFrontieră, 3,9 pe loc la Jandarmerie, 2,3 pe loc la penitenciare şi 2,4 pe locla pompieri. În 2010, numărul candidaţilor înscrişi în fază iniţială a fost deaproape 4.800, în urma probelor fizice rămânând în concurs peste 3.000.

Fără derogări în 2011

În acest an nu aufost admise derogări de la norme în nici o situaţie, a explicat Tăut, fiind şiprima oară când sălile în care absolvenţii de liceu susţin proba scrisă suntsupravegheate video. De asemenea, s-a stabilit o locaţie nouă pentru comisia deevaluare, care este securizată la standarde maxime.

Proba scrisă pentruAcademia de Poliţie este defalcată în trei părţi, anume Limba şi literaturaromână, Istorie şi Limba străină. Fiecare parte cuprinde zece întrebări, notatecu 0,3 puncte. La final, se acordă un punct din oficiu. Examenul scris s-aîncheiat în jurul orei 13.00, după care membrii comisiei de evaluare au începutcorectarea, de faţă cu fiecare candidat în parte şi cu un martor. Rezultatelevor fi afişate pe internet şi la avizierul Academiei cel târziu astăzidimineaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image