2017-01-17 11:33

EVENIMENT


Trei primari argeşeni, cercetaţi în dosarul preşedintelui CJ Argeş

 |  17:53
Trei primari argeşeni, cercetaţi în dosarul preşedintelui CJ Argeş

Primariidin Câmpulung Muscel şi Budeasa, fostul primar din Curtea de Argeş şi omul deafaceri Gheorghe Dobre au fost citaţi, luni, la DNA Piteşti, fiind suspectaţide infracţiuni de corupţie în dosarul şefului CJ Argeş Constantin Nicolescu,arestat pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

Conformunor surse judiciare, citate de Mediafax, au fost chemaţi, la audieri, la DNA,pentru ziua de luni, fostul primar din Curtea de Argeş Gheorghe Nicuţ (PNL),primarul din Câmpulung Muscel Călin Andrei (PNL), primarul localităţii BudeasaŞtefan Ion (PSD) şi Gheorghe Dobre, patronul firmei "Zeus", firmăcare a făcut lucrări finanţate din bani europeni la renovarea mai multor şcolidin judeţ.

Surselecitate au precizat că cele patru persoane au fost chemate vineri la DNA Piteştipentru prezentarea acuzaţiilor, urmând să fie audiaţi cei patru luni.

Potrivitsurselor citate, cei patru sunt suspectaţi de infracţiuni de corupţie îndosarul şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, în legătură cu folosirea unorfonduri europene pentru reparaţii la două şcoli din municipiul Curtea de Argeş,o şcoală din municipiul Câmpulung Muscel şi o grădiniţă din Budeasa.

Aceleaşisurse mai spun că unul dintre denunţuri este făcut de reprezentantul unei firmede construcţii care ar fi vrut să obţină lucrările de amenajare a şcolilorrespective.

Accidentvascular cerebral ischemic şi afecţiuni coronariene

MediciiSpitalului Floreasca au anunţat că preşedintele CJ Argeş a făcut un accidentvascular cerebral ischemic, el suferind de hipertensiune arterială şi având şialte afecţiuni coronariene.

Echipamedicală multidisciplinară care-l tratează pe Nicolescu a stabilit că acesta asuferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzândşi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, caefect al hipertensiunii şi dislipidemiei. "Sunt efectele în timp ale uneihipertensiuni şi ale unei dislipidemii, care au afectat atât vasele cerebrale, câtşi pe cele ale inimii", a explicat reprezentantul Spitalului Floreasca.Acesta a precizat că pacientul este în continuare internat la Secţia de TerapieIntensivă cardio-vasculară, fiind supravegheat.

Stareapacientului este evaluată periodic, pentru a se stabili ce tratament sepotriveşte cel mai bine situaţiei sale, medicii luând în calcul posibilitateaunei intervenţii chirurgicale, dacă starea celui internat o va impune.

Ambulanţieriiau constatat o lipotimie

DirectorulServiciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Gabriel Popa, a declarat, vineri, căpreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut răula scurt timp de la arestarea sa, nu a suferit un stop cardiac, ci a avut o"stare de lipotimie". "A existat un prim apel făcut prinsistemul 112 la ora 19.05 (joi-n.r.) pentru o persoană necunoscută care avea ostare de lipotimie şi care se afla în incinta Tribunalului Argeş. În patruminute, echipajul ambulanţei a ajuns acolo. S-a constatat că este vorba despreConstantin Nicolescu, care acuza un disconfort toracic şi acuza o staregenerală uşor modificată. În urma consultului medical a fost preluat şitransportat la Spitalul Judeţean. Nu a necesitat manevre terapeutice specialepe timpul transportului. Pacientul a fost predat medicilor de la UPU. Au fostfăcute investigaţiile cerute de medicii de la UPU. Ulterior, aceştia ne-ausolicitat să îl transportăm la Spitalul Floreasca. În jurul orei 22.00 a fostpredat Spitalului Floreasca. Aş vrea să menţionez că în toată această perioadănu s-a pus problema unui stop cardiac, nefiind necesare manevre speciale înastfel de situaţii", a declarat dr. Gabriel Popa. Popa a mai precizat că echipajul care a ajuns la Tribunal a constatat căpreşedintele CJ Constantin Nicolescu era într-o stare de lipotimie."Electrocardiograma nu a arătat elemente care să dovedească o afecţiunecardiacă acută pe timpul transportului către spital. Ulterior, medicii de laspital, în urma investigaţiilor pe care le-au considerat necesare, au solicitattransport spre Bucureşti. Pe drum, starea pacientului a fost bună, nefiindnevoie de manevre medicale speciale. Domnul Nicolescu s-a aflat în permanenţăîntr-o stare clinică generală stabilă. Nu au fost elemente medicale care pemine ca medic să mă facă să cred că viaţă dânsului a fost acut înpericol", a mai spus Popa.

Dr.Cristina Stocheci de la Serviciul de Ambulanţă Argeş afirma, joi seară, căNicolescu a făcut un atac de cord. Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu,a fost stabilizat în cursul nopţii, este conştient şi va fi supus unorinvestigaţii suplimentare pentru ca medicii să vadă care este starea organelorinterne sau dacă sunt tulburări de coagulare, fiind luată în calcul o intervenţiechirurgicală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image