2018-12-18 17:40


UPDATE. Tribunalul Bucureşti judecă ACUM contestaţia lui DRAGNEA

 |  08:55
UPDATE. Tribunalul Bucureşti judecă ACUM contestaţia lui DRAGNEA

Contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" va fi judecată miercuri de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Liderul PSD a fost condamnat de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu suspendare.

UPDATE 09.31 Procurorul DNA a cerut miercuri Tribunalului Bucureşti să trimită la instanţa supremă partea din contestaţia la executare a lui Liviu Dragnea referitoare la semnatarii motivării condamnării din dosarul "Referendumul”, judecătorul urmând să stabilească dacă admite această cerere.

Şedinţa de judecată de la Tribunalul Bucureşti în care este analizată contestaţia la executare formulată de Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" a început  la ora 08.30.

În 22 aprilie 2016, preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare. Potrivit rechizitoriului din dosarul "Referendumul”, Liviu Dragnea, la data faptelor secretar general al PSD, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu, "a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Completul de cinci judecători care a dat decizia definitivă în dosarul "Referendumul” a redactat recent motivarea, arătând că pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare aplicată lui Liviu Dragnea este de natură să asigure scopul educativ şi să faciliteze reinserţia socială a inculpatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-15

TAGURI: dragnea, contestatie, dosar referendum, tribunal bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TILICA
15 Feb 2017

LA TELEORMANEAN FRICA DE PUSCARIE SI SETEA DE HOTIE SUNT MAI PUTERNICE DECAT ORICE INTERES GENERAL sau NATIONAL!
ZORRO
15 Feb 2017

Bai nene,acest proces politic REFERENDUM,ESTE un proces,care l-a OPRIT sa ocupe functia de PRIM-MINISTRUpe LIVIU DRAGNEA!!...si nu este corect!.. omul acesta trebuia sa fie lasat sa conduca Guvernul,asa cum a condus partidul!....,de aceea trebuie a fie achitat!...un pensionar....
Random imageUltimele stiri


loading...