2018-12-11 21:29


Tribunalul București retrimite la DNA dosarul Liei Olguţa Vasilescu

 |  11:45
Tribunalul București retrimite la DNA dosarul Liei Olguţa Vasilescu

Dosarul în care primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, este acuzată de corupție, a fost retrimis de Tribunalul București la DNA deoarece judecătorii au constatat neregularitatea actului de sesizare a instanței.

"În baza art.346 alin.1 și 3 lit.a Cpp restituie cauza la Parchetul de pe lângă ÎCCJ — DNA Secția de Combatere a Corupției constatând neregularitatea actului de sesizare a instanței care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului și limitelor judecății cu privire la inculpații Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela și Vasilescu Lia Olguța", se arată în hotărârea instanței.

Pe 20 septembrie, judecătorii au declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, și anume declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu.

De asemenea, instanța a mai decis că Liei Olguța Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

"Menține dispozițiile încheierii de ședință din data de 20.09.2016 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară și anume: în baza art. 345 alin. 2 Cpp raportat la art. 282 alin.1 Cpp și art.102 alin.3 Cpp, cu referire la art.6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguța, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofițerii de poliție judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz și anume: declarațiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela și denunțul (declarație) formulat de Pârvulescu Ionuț Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion și Pârvulescu Ionuț din data de 19.02.2016, aceasta fiind obținută în mod nelegal", se mai precizează în hotărârea TB.

Decizia instanţei nu este definitivă și poate fi contestată de DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: tribunal, bucuresti, retrimite, dna, dosar, lia olguta vasilescu
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ANONIM
07 Oct 2016

Este inainte de alegeri........DNA SA TRAIASCA
Random image



Ultimele stiri






loading...