2018-12-16 01:10


Tribunalul Bucureşti ține partea Casei Regale

 |  21:01
Tribunalul Bucureşti ține partea Casei Regale
Gilda Popa

Magistraţii Tribunalului Bucureşti (TB) au decis că instanţele din România nu pot judeca dosarul în care cetăţeanul german Dieter Stanzeleit (foto), care susţine că este fiul regelui Mihai I, cere stabilirea paternităţii. Semnatarul acţiunii a adus documente din care rezultă că s-a născut în noiembrie 1939 la Mănăstirea Sinaia şi că numele său de botez este Nicolae-Vasile. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Prin sentinţa Tribunalului Bucureşti în acest caz s-a menţinut decizia din aprilie 2014 a Judecătoriei Sectorului 1. Judecătorii au decis, cu majoritate, să respingă apelul lui Dieter Stanzeleit, formulat la hotărârea Judecătoriei Sectorului 1, din aprilie 2014. În cadrul completului a existat şi o opinie separată în sensul anulării sentinţei şi trimiterii cauzei spre rejudecare pe fond la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Dieter Stanzeleit a introdus în 21 ianuarie 2013, la Judecătoria Sectorului 1, o acţiune prin care cere magistraţilor să stabilească, în urma administrării probelor ce se vor propune pe parcursul judecării cazului, că Regele Mihai I al României este tatăl său biologic.

Documente strict secrete

În cererea depusă la instanţă, Stanzeleit arată că, „în prezent, aparenţa de drept, neconformă cu realitatea biologică, şi care rezultă din actul de naştere, este că tatăl subsemnatului este defunctul Max Bernhard Stanzeleit ce figurează în acest act, la poziţia «tată»”. În realitate, scrie cetăţeanul german, din investigaţiile sale rezultă că tatăl său biologic este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, „realitate pe care dintotdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată şi de «mama» mea «adoptivă» , respectiv Dna. Irmgard Stanzeleit, ce mi-a destăinuit (de fapt confirmat) că, la începutul anului 1945, copil fiind, i-am fost lăsat spre îngrijire, de către persoane necunoscute, într-o stare fizică extrem de precară (rănit şi sângerând)”. Stanzeleit mai spune că şi-a amintit momentul când, „mama mea biologică, Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, a fost executată în faţa mea”. În urma cercetărilor, Stanzeleit a obţinut Raportul Corpului de Detectivi nr. D/117/13 septembrie 1939, ce poartă însemnul „strict secret”, semnat de colonelul Ion Vasilescu, în calitate de şef al Corpului de Detectivi, care ar descrie nunta Regelui Mihai cu mama sa biologică din 7 septembrie 1939, la Primăria din Azuga. Un alt înscris depus la dosar, respectiv scrisoarea din 8 decembrie 1945 a ministrului-secretar de stat Teohari Georgescu, cuprinde informaţii şi documente existente conform cărora „cetăţeana britanică Nerissa Lyon, soţia regelui, împreună cu fiul ei, a fost arestată de organizaţia germană SS a Capului de Mort, după 23 august 1944”.

Botezat Nicolae-Vasile

Stanzeleit arată că din căsătorie „a rezultat un singur copil, respectiv subsemnatul, fiind născut (în realitate) pe 28 noiembrie 1939 la Mănăstirea Sinaia şi botezat (Nicolae-Vasile ) de preotul comunităţii, M. Roşescu, respectiv în data de 1 ianuarie 1940, la biserica ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul din localitatea Carmen Sylva”. „De altfel, pe copia certificatului de botez, ce se găseşte în posesia mea, sunt trecuţi ca părinţi Domnul Mihai de Alba Iulia şi Doamna Nerissa Lyon”, se mai arată în document. Stanzeleit solicită „în mod deosebit” încuviinţarea „efectuării unei expertize medico-legale (genetică, tip ADN), ocazie cu care se va stabili legătura biologică dintre subsemnatul şi Majestatea Sa Regele Mihai I al României”. Dieter Stanzeleit, în vârstă de 73 de ani, a deschis anterior acţiuni cu acelaşi obiect în Germania şi în Elveţia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-21

TAGURI: proces, paternitate, regele, mihai, fiu, natural, ancheta, tribunal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...