2017-01-23 16:52


Trupul militarului căzut la datorie în Afganistan va fi repatriat astăzi

 |  19:09
Trupul militarului căzut la datorie în Afganistan va fi repatriat astăzi

Trupul neînsufleţital sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu, căzut la datorie întimpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavămilitară a Forţelor Aeriene Române, care va ateriza astăzi, în jurul orei14.00, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni.

Potrivit MApN,ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, va participa la ceremonia militarăşi religioasă organizată la aeroport. CaporalulCătălin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, a căzutla datorie marţi, în jurul orei 6.00, în Provincia Zabul, Afganistan, în urmaunui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN. Militarulromân avea 28 de ani şi era necăsătorit.

În urma atacului cuun dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav rănit, fiindtransportat de urgenţă cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar dinbaza Lagman pentru îngrijiri medicale. "Cu toate eforturile depuse depersonalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Marinescu adecedat", potrivit MApN. Totodată, ministrul apărării naţionale, GabrielOprea, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporaluluiCătălin-Ionel Marinescu. De asemenea, Oprea a înaintat preşedintelui Românieipropunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescucu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cuînsemn de război.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image