2019-02-20 20:04


Tudorel Toader face ANUNȚUL. Ce se întâmplă cu funcția de JUDECĂTOR la Tribunalul Uniunii Europene

 |  19:23
Tudorel Toader face ANUNȚUL. Ce se întâmplă cu funcția de JUDECĂTOR la Tribunalul Uniunii Europene

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat printr-o postare pe Facebook că au fost înregistrate, până în prezent, patru candidaturi pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 24 august.

Interviurile vor avea loc în luna septembrie. „Pana in prezent, la Ministerul Justitiei, sunt inregistrate patru candidaturi pentru postul de judecator la Tribunalul Uniunii Europene”, a scris ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.  Potrivit Mediafax, Ministerul Justiţiei a lansat, la începutul lunii august, procedura de selecţie a judecătorului ce va reprezenta România la Tribunalul Uniunii Europene, candidaţii urmând a susţine un interviu în faţa comisiei prezidate de Tudorel Toader. Pentru a fi eligibili, candidaţii trebuie să dovedească şi că nu sunt agenţi acoperiţi. „La data de 24 iulie 2018 a fost aprobată de către Guvernul României, prin memorandum, Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Poate fi desemnată candidat al României pentru funcţia de judecător la Tribunal persoana care oferă depline garanţii de independenţă şi care are capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcţii jurisdicţionale. Persoanele interesate îşi pot depune candidatura până la data de 24 august 2018, inclusiv, la Ministerul Justiţiei, (...), prin poştă sau servicii de curierat, sau la adresa de email tue@just.ro”, se arată în anunţul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei. Dosarul de candidatură trebuie să conţină, potrivit sursei citate, următoarele documente: CV, copii certificate ale diplomelor privind absolvirea cursurilor de licenţă cu profil juridic, copii certificate ale altor diplome atestând cursurile absolvite sau titlurile ştiinţifice, documente care să ateste, dacă este cazul, îndeplinirea condiţiilor pentru ocuparea unor înalte funcţii jurisdicţionale; copii certificate ale documentelor ce atestă cunoştinţele de limbă străină, în cazul în care candidaţii posedă asemenea documente; declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte lipsa antecedentelor penale, a altor cauze care îl împiedică să exercite în mod efectiv funcţia de judecător la Tribunal.  De asemenea, documentul trebuie să conţină o declaraţie pe proprie răspundere care să arate că magistratul nu a fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca poliţie politică şi nu este lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii. „Candidaţii ale căror dosare au fost selectate vor fi notificaţi individual, în vederea susţinerii unui interviu în faţa Comisiei de selecţie, prezidată de ministrul justiţiei. Interviul va fi organizat în perioada 11 – 12 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiţiei. Interviul va avea loc în limba română, însă vor fi adresate şi întrebări în limba franceză/engleză.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-21

TAGURI: ministrul justitiei, tudorel toader, judecator, tribunal, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TT-APARATORUL MAFIEI.
21 Aug 2018

Dar tu stii franceza si engleza mai bolsevicule ?
ANONIM
21 Aug 2018

Opinați că nu este treaba miistrului de la justiție , ci a CSM, o astfel de chestiune mediatizată de mass-media ?
@LIMBRICUL BUBOS TOADER
22 Aug 2018

INCA MAI ESTI IN BUCURESTI TARANOIULE ? ESTI UN SLUGOI NENOROCIT , MARS IN P..DA MATII INAPOI IN JEGUL TAU MOLDOVENESC .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...