2017-01-17 15:04

EVENIMENT


Tupeu etnic în Covasna

 |  20:59
Tupeu etnic în Covasna

Casa Orăşenească de Cultură a staţiunii Covasna, din judeţul cu acelaşi nume, a fost reabilitată cu bani de la Compania Naţională de Investiţii, structură aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării şi Turismului. Inaugurarea sediului renovat a fost făcută chiar de primarul oraşului, Lorincz Zigmond, care a ţinut să taie o panglică în culorile drapelului Ungariei.

Patru săli de bibliotecă, o sală de conferinţe, o minisală de spectacol de 80 de locuri au fost inaugurate, pe 13 februarie, de primarul Lorincz Zigmond. „De acum putem să facem programe culturale aici la Casa Oraşenească de Cultură!”, spune primarul oraşului Covasna, Lorincz Zigmond. „Această Casă de Cultură face parte dintr-un proiect de 1,6 milioane lei, proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării şi Turismului prin Compania Naţională de Investiţii, aportul nostru fiind de 13%. Sunt mândru că am reuşit să finalizăm acest proiect, am vrut să avem şi noi aici o clădire frumoasă aşa cum am văzut peste tot şi de astăzi toţi covăsnenii se pot bucura de un spaţiu frumos, bine făcut, unde să se desfăşoare o mulţime de activităţi culturale. Biblioteca din cadrul Casei de Cultură va fi dotată începând de miercuri cu peste 80.000 de cărţi, în patru săli de bibliotecă”, a declarat primarul cotidianului „Observatorul de Covasna”. Surpriza a constat în panglica româno-ungară, taiată de primar la intrarea în sediul renovat.

Se pare că a devenit deja un obicei, cel puţin în Covasna, ca, la astfel de momente festive, să fie tăiată o panglică în culorile drapelelor României şi Ungariei. Un eveniment asemănător s-a petrecut, anul trecut, la începutul lunii septembrie, când a fost inaugurat sediul Stării Civile. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DINAMOVISTUL
20 Feb 2012

suntem jenanti!Asa ne tre buie!

Adauga un comentariu

Random image