2017-01-19 19:34

EVENIMENT


TVA stoarsă din citrice. Evaziune fiscală de peste două milioane de euro cu legume-fructe

 |  20:20
TVA stoarsă din citrice. Evaziune fiscală de peste două milioane de euro cu legume-fructe
Procurorii Parchetului de pe lângăJudecătoria Cornetu au cerut, ieri, Tribunalului Bucureşti să emită mandate dearestare de 29 de zile pentru cinci persoane acuzate de evaziune fiscală princare au produs un prejudiciu bugetului de stat de 2 milioane de euro. Aseară,indivizii au primit mandate de arestare pe 29 de zile.

Astfel, procurorii Parchetului Cornetuau cerut Tribunalului Bucureşti să-i aresteze pe cetăţenii iordanieni ZiadIbrahim Mohd El Hamid, Mohd Ibrahim Mohd Al Hamid, Eyad Ibrahim Mohamad AlHamid, Ibrahim Marwan Ibrahim Al Hamed şi pe Nicoleta Nicolae pentru săvârşireainfracţiunii de evaziune fiscală. Potrivit ofiţerilor de Investigare aFraudelor din cadrul IPJ Ilfov care au administrat probatoriul în cauză, pânăla acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că inculpaţii ZiadIbrahim Mohd El Hamid, Mohd Ibrahim Mohd Al Hamid, Eyad Ibrahim Mohamad AlHamid şi Nicoleta Nicolae desfăşurau activităţi comerciale prin intermediulunor firme, fără a declara la organele fiscale veniturile realizate. Maiprecis, aceştia înfiinţau mai întâi o societate comercială, reală, la care unuldintre ei avea calitatea de asociat şi administrator, apoi efectuau achiziţiiintracomunitare de legume, fructe şi carne pe care le comercializau către maimulţi agenţi economici din România. Pentru a nu plăti către bugetul statuluiîntreaga sumă colectată cu titlul de TVA, introduceau mărfurile în ţară prinintermediul unor firme fantomă, înfiinţate pe numele altor persoane, după careacestea erau trecute în firma reală pentru a ajunge, mai departe, la clienţiifinali. În această modalitate, tot TVA-ul era transferat către firmele-fantomă, care nu declarau la organele fiscale veniturile realizate, astfelîncât TVA-ul nu mai era virat la bugetul de stat, ci era însuşit de inculpaţi,spun procurorii.

Potrivit procurorilor, prejudiciulprodus în cauză bugetului de stat, prin activitatea desfăşurată în perioada2009-2011, în modalitatea descrisă, este de peste 2 milioane euro.

De asemenea, procurorii mai spun căIbrahim Marwan Ibrahim Al Hamed a efectuat achiziţii intracomunitare de legume,fructe şi carne, prin intermediul unei societăţi comerciale, pe care le-acomercializat către agenţi economici români fără a declara, însă, la organelefiscale veniturile realizate, prejudiciind astfel, bugetul de stat cu circa800.000 lei


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image