2017-01-18 05:57

EVENIMENT


Ucigaşul din Floreasca este liber

 |  21:00
Ucigaşul din Floreasca este liber

Tribunalul Bucureşti a decis definitiv, ieri, eliberarea lui Traian Andrei Andronie, tânărul care a provocat, la începutul lunii trecute, teribilul accident de pe Calea Floreasca, în care şi-au pierdut viaţa un taximetrist şi clienta acestuia.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, astfel, recursul lui Andronie împotriva hotărârii din 30 noiembrie a Judecătoriei Sectorului 1, care i-a prelungit mandatul de arestare cu 30 de zile. Traian Andronie nu are voie să părăsească localitatea.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 1 care a emis, la începutul lunii noiembrie, mandatul de arestare susţinea, în motivarea hotărârii, că există riscul ca acesta să influenţeze martorii, care îi sunt prieteni, dacă este lăsat liber.

Potrivit motivării deciziei, Traian Andrei Andronie a provocat accidentul de pe Calea Floreasca deoarece conducea cu viteză excesivă. Fiind somat de poliţişti să oprească, a accelerat în continuare, intrând în coliziune cu o maşină, din care a ricoşat într-un taxi. În urma impactului, atât taximetristul şi-a pierdut viaţa, cât şi clienta acestuia. Totodată, cei trei prieteni ai lui Andronie care se aflau în maşina acestuia au fost răniţi.

Magistraţii au reţinut că tânărul, în vârstă de 20 de ani, a refuzat să se supună testului cu aparatul etilotest, iar când a fost dus la INML, a refuzat recoltarea de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Magistratul care a soluţionat propunerea de arestare preventivă a considerat că, deoarece tânărul are reşedinţa în Olanda, „există pericolul concret ca inculpatul să se sustragă de la urmărirea penală sau de la judecată”. „Instanţa are convingerea că infracţiunea de ucidere din culpă s-a săvârşit din cauza împrejurării că inculpatul a manifestat un real dispreţ faţă de normele rutiere, faţă de instituţiile statului şi faţă de autoritatea agentului de poliţie rutieră care, în virtutea exercitării atribuţiilor de serviciu, l-a somat regulamentar pe inculpat să oprească  autoturismul şi să se supună controlului, dar acesta a accelerat”, susţine instanţa, în documentul citat.

Mai mult, judecătorul a avut în vedere şi declaraţia martorilor oculari, care au arătat că, în momentul în care poliţiştii i-au făcut semn să oprească, tânărul avea o viteză de 120 km/h, iar ulterior a accelerat, încercând să scape de poliţie, „astfel că la intrarea pe Cal. Floreasca, locul producerii accidentului, viteza de deplasare era, după aprecierea martorului, de 150-180 km/h”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-02

TAGURI: calea_floreasca, Traian_Andrei_Andronie, accidentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DUMITRU IUGA
07 Dec 2011

Nu este nicio nenorocire daca este liber cand va f i judecat. Problema este alta, daca fuge din tara cine plateste ? Si daca i se da cu suspendare, cin e plateste? Altfel, va fi reincarcerat. Probele d in dosar nu pot fi puse i n discutie.

Adauga un comentariu

Random image