2017-01-16 19:15

EVENIMENT


Ucis fără milă lângă Zoo Sibiu

 |  21:00
Ucis fără milă lângă Zoo Sibiu

Un tigru care cântărea 200 de kilograme a scăpat, ieri-dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, după ce îngrijitorul său, care intrase să-i cureţe cuşca, a uitat, la plecare, uşa întredeschisă.

Toate animalele se nasc egale în faţa vieţii şi au aceleaşi drepturi la existenţă, reiese din Declaraţia Universală a Drepturilor Animalului. Până la un punct, se pare. Potrivit declaraţiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Primăriei din Sibiu, Mirela Grigore, autoritate care trebuia să facă tot posibilul ca animalul scăpat din Grădina Zoologică să fie prins nevătămat, tigrul a evadat din Grădina Zoologică din localitate în jurul orelor 9.30 - 10.00.

Două echipe de intervenţie compuse din medici veterinari, vânători şi personal auxiliar al Grădinii Zoologice (nu se cunoaşte numărul exact al celor care au participat la capturare – n.r.), au lucrat pe două fronturi separate, aceştia extinzându-şi căutările asupra întregii zone din arealul grădinii, unde, de fapt, se ascundea animalul. Căutările au durat mai bine de trei ore, timp în care ambele echipe umblau cu armele dotate cu tranchilizante să prindă tigrul dispărut. Dar şi cu puşti. În jurul orei 12.30, tragicul deznodământ s-a petrecut. Chiar în zona limitată care duce către Calea Poplăcii din Sibiu, medicul veterinar Todescu a tras cu tranchilizante, însă fără sorţi de izbândă. Animalul, devenit dintr-o dată agresiv şi extrem de periculos, a încercat să atace echipele care porniseră în urmărirea lui.Atunci inevitabilul s-a produs. Gloanţele au răpus pe loc animalul la circa cinci metri de locul de execuţie.

Cum până la închiderea ediţiei oficialii Primăriei nu ştiau ce s-a întâmplat cu trupul tigroaicei ucise în pădurea de lângă Grădina Zoologică, am solicitat şi punctul de vedere al uneia dintre cele mai implicate şi active ONG-uri în susţinerea drepturilor animalelor. Potrivit lui Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte la Vier Photen România, “neutralizarea unui animal sălbatic trebuie facută de un grup mic de persoane, care să se apropie fără zgomot. Primul gest este tranchilizarea animalului, folosind o puşcă specială, cu dioxid de carbon, al cărei proiectil conţine un amestec special elaborat pentru specia de animal care trebuie capturată. Evident, proiectilul tranchilizant se lansează având pregatită alături şi arma cu glonţ, pentru cazul în care tranchilizantul nu nimereşte ţinta. Imediat după aceea, animalul lovit de tranchilizant trebuie lăsat în pace, fără ca oamenii să se apropie de el şi fără să facă zgomot, timp de 3-5 minute, până ce adoarme complet. Împuşcarea mortală a tigrului a fost, poate, gestul unui vânător care s-a speriat”, e de părere Kuki Bărbuceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: tigru, zoo sibiuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CONSTANTIN
14 Dec 2011

Este unul din nenumaratel e exemple de incompetenta , prostie , nepasare etc .De ce credeti ca in Roma nia nici macar iarba nu m ai creste ?

Adauga un comentariu

Random image