2017-01-17 12:55

EVENIMENT


Ucis la 17 ani. Un elev a fost înjunghiat mortal în faţa unui liceu din Craiova VEZI FILM

 |  19:08
Siguranţa în şcoli şi în apropiereaacestora este din ce în ce mai slabă. După ce, în urmă cu două săptămâni a avutloc o altercaţie în care doi elevi au fost înjunghiaţi în faţa Grupului Şcolarde Mecanică Fină din Capitală, ieri, un eveniment similar a avut loc în faţaLiceului „Tudor Arghezi” din Craiova. Daca în primul caz, victimele au scăpatcu viaţă, ieri, un elev de numai 17 ani şi-a pierdut viaţa fiind înjunghiatmortal. Autorul a fost prins în numai trei ore.

Ieri, în jurul orei 12.30, doi elevide clasa a XI-a se îndreptau către Liceul „Tudor Arghezi”din Craiova. Cei doi, se pare că s-ar fi întâlnit între blocurile dinapropierea liceului cu un grup, format din fraţii Voicu, - unul fost elev alliceului, iar celălalt încă elev – şi încă câteva persoane. Rommel Dan Voicu,fratele mai mare, a avut un schimb mai dur de replici cu unul dintre cei doielevi. La un moment dat, agresorul a scos un cuţit cu care a început sălovească unde vedea cu ochii. Un elev din primul grup a căzut ca străfulgeratla pământ după ce a fost lovit cu cuţitul în piept. Celălalt a fost înjunghiatîn spate. Apoi agresorii s-au împrăştiat ca potârnichiile. Cel rănit în spate afugit la liceu să ceară ajutor. Mai mulţi profesori au încercat să-l ajute pecel înjunghiat în piept până când a sosit echipajul SMURD. Medicii l-au găsitîn stop cardiorepirator şi au început imediat manevrele de resuscitare. S-auchinuit mai mult de 30 de minute să nu îl lase pe tânăr să fie luat de ghearelemorţii. Lupta lor s-a dovedit a fi în zadar. Se pare că lovitura de cuţit i-asecţionat inima în două. Celălalt elev, înjunghiat în spate a fost transportatla spital pentru îngrijiri medicale.

La faţa locului a ajuns grupaoperativă, formată din ofiţeri ai serviciului omoruri din cadrul PoliţieiCraiova, specialişti criminalişti, medici legişti şi un procuror din cadrulParchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Răzbunarea, posibilului motiv alcrimei

Primele cercetări ale anchetatorilorarată că între elevul de clasa a XI-a care a fost ucis cu cuţitul şi frateleatacatorului avusese loc un conflict, în urmă cu câteva zile, iar atunciagresorul ar fi promis că se va răzbuna, a declarat purtătorul de cuvânt alParchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magdalena Bădescu. Joi dimineaţă, l-aaşteptat pe elevul de clasa a XI-a, Andrei Eduard Goreci, în zona şcolii, undel-a atacat cu un cuţit. “Din declaraţiile martorilor a reieşit faptul căvictima şi autorul se cunoşteau, iar autorul fusese fost coleg de liceu cuvictima”, a declarat procurorul Magdalena Bădescu.

Directorul Liceului “Tudor Arghezi”din Craiova, Lucian Săndoi, afirma că incidentul s-a petrecut pe drumul de lagară la şcoală, şi nu în faţa unităţii de învăţământ, el spunând că esteposibil ca atacatorul să fie un fost elev al liceului. Conform sursei citate,elevul ucis avea rezultate foarte bune la învăţătură, iar în urmă cu câtevazile fusese implicat într-un proiect cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă de laCraiova.

“Este vorba despre un proiect încadrul căruia opt elevi, alături de profesorii lor, au petrecut o zi înînchisoare, cu acordul lor şi al părinţilor, dat sub semnătură”, a spus Săndoi,precizând că proiectul viza conştientizarea tinerilor asupra infracţiunilor deviolenţă.

Boc l-a trimis pe ministrul de internepe teren

Premierul Emil Boc i-a cerutministrului de interne, Traian Igaş, să se deplaseze de urgenţă la Craiova şisă monitorizeze personal mersul anchetei în cazul incidentului de la Liceul “TudorArghezi”. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat căşeful Guvernului a avut o discuţie telefonică cu ministrul administraţiei şi internelor,Traian Igaş, pe tema incidentului de la Liceul “Tudor Arghezi” din Craiova,cerându-i acestuia să se deplaseze de urgenţă la Craiova şi să monitorizezepersonal mersul anchetei. “Primul-ministru consideră că această situaţie estedeosebit de gravă şi cere toleranţă zero faţă de infractori şiinfracţionalitate. Premierul solicită autorităţilor maximă responsabilitate îngestionarea acestui caz”, a declarat oficialul guvernamental. În deplasarea sala Craiova, ministrul de interne a fost însotit de şeful Poliţiei Române,chestorul Petre Tobă, şi secretarul de stat pe probleme de ordine publicăchestorul Dan-Valentin Fătuloiu.

Totodată, Inspectoratul General alPoliţiei Române a trimis doi ofiţeri din cadrul Serviciului de InvestigaţiiCriminale ca să îi sprijine pe colegii lor de la Craiova în identificarearapidă a agresorului.

La numai trei ore de la comitereafaptei, agresorul a fost prins. El se numeşte Rommel Dan Voicu are numai 19 anişi este fost elev al Liceului “Tudor Arghezi”fiind exmatriculat pe motive de indisciplină.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MARIUS1234
08 Oct 2010

cand au loc asemenea groz avii, sunt de inteles per soanele care cer introduc erea pedepsei cu moartea. De inteles este, insa, s i ratiunea abolirii acest eia. Ce nu este de intele s e de ce nu exista in le gislatia noastra pedeapsa inchisorii pe viata, far a drept de eliberare cond itionata. La fel si posib ilitatea de judecare a mi norului ca adult (evident dupa supunerea acestuia unei evaluari psihiatrice ). Am inteles ca singurul regret al ucigasului a f ost ca va trebui sa faca 10 ani de puscarie pentru
IULIA-TITINA
08 Oct 2010

Domnu'Ponta ,lasa presedi ntele,lasa camera,lasa su spendarea!!! Baga amenda ment la justitie=REFEREND UM pentru reintroducerea pedepsei cu moartea! Gan deste-te ca ai 2 copii si la cum creste infraction alitattea in tara asta,si legile sunt facute parca pentru criminali:cum a s i zis de altfel ordinarul de la Craiova-ei si ce.i au 10 ani ca am omorat un prost-...mai bine,du-te si lucreaza la meseria de baza ;elaboreaza legi ,l upta si reintrodu pedeaps a cu moartea. Altfel,par aseste ,frate tara,ca de cand te stiu,practic nu a i facut nimic!!!

Adauga un comentariu

Random image