2017-01-20 17:56

EVENIMENT


Udrea şi Mendy, K.O. după 11 minute

 |  19:17
Udrea şi Mendy, K.O. după 11 minute
Elena Udrea nu a reuşit duminică să-i convingă pe ziariştii care s-auarătat sceptici în privinţa utilităţii folosirii a aproape 2 milioane de euro dinbani europeni pentru organizarea meciului de box al lui Lucian Bute. Reamintimcă unii jurnalişti, precum Cătălin Tolontan, ridicaseră câteva semne deîntrebare legat de audienţa meciului de box disputat de gălăţean sâmbătă noapteîn Bucureşti. Udrea a prezentat ieri audienţele înregistrate de eveniment înţară: 4,5 milioane de telespectatori români. A omis să ne spună însă şi cifrelede audienţă de peste hotare, străiniifiind, de altfel, obiectivul promovării pe 2 milioane de euro a meciului luiBute.

Supărată că unii ziarişti au luat-o la rost,ridicând semne de întrebare legat de investiţia Ministerului Dezvoltării de 2 milioanede euro în meciul lui Lucian Bute, Elena Udrea, ministrul dezvoltării, aorganizat ieri o conferinţă de presă. Acolo a încercat să explice dacă banii aumeritat investiţi. Fără prea mult succes însă. Ministrul a prezentat doardatele de audienţă internă a meciului, nu şi audienţa de peste hotare, străiniifiind populaţia-ţintă a investiţiei de două milioane de euro făcute de MinisterulDezvoltării. „Conform datelor oficiale, meciul Bute-Mendy s-a bucurat de ceamai mare audienţă avută de vreo competiţie sportivă în ultimii 20 de ani înRomânia. Astfel, cel mai vizionat moment al meciului a avut peste 4,5 milioanede telespectatori români. Vom prezenta şi statisticile privind audienţaexternă, imediat ce acestea vor fi puse la dispoziţie”, a declarat duminicăElena Udrea. Ea le-a transmis un mesaj celor care contestă folosirea baniloreuropeni pentru organizarea galei de sâmbătă. „Suntunii care contestă utilitatea folosirii acestor fonduri europene pentruorganizarea acestui meci, precum şi participarea şi implicarea MinisteruluiDezvoltării Regionale şi Turismului în contextul organizării galei de ieri-seară.Acestora, dar în special domnului Voiculescu, patronul Antenelor, le transmitcă nu i-a oprit nimeni până acum să sponsorizeze organizarea unui meci al luiLucian Bute în România. Aşa cum nu-i opreşte nimeni de acum încolo să o facă.În acest fel şi-ar dovedi că au dorinţa şi intenţia de a susţine cu adevăratvalorile româneşti şi marii sportivi români”, a mai declarat Udrea. Ministrul dezvoltăriiregionale şi turismului susţine că prin organizarea galei a fost atinsobiectivul de promovare a României şi brandului turistic al ţării noastre. „Gala«Campion pentru România» nu este doar un imens prilej de satisfacţie pentruromâni, ci şi o extraordinară ocazie de promovare a României. Pot spune că, înacest moment, MDRT şi-a atins obiectivele propuse prin parteneriatul cu LucianBute, acela de a face cunoscută România şi brandul turistic al României pe planintern şi internaţional. Pentru acest parteneriat, MDRT a alocat 1,9 milioaneeuro plus TVA, bani proveniţi din fonduri europene şi care nu puteau fiutilizaţi în alt scop”, a mai precizat ministrul dezvoltării.

Scepticismullui Tolontan

Cu câteva zile înainte de meciul de boxdisputat de Lucian Bute, jurnalistul Cătălin Tolontan scrisese pe blocul său opostare cu un titlu sugestiv: „Un campion deturnat”. „Ca să justifice celeaproape 2 milioane de euro din fondurile comunitare pe care ministerul Elenei Udreaîi bagă în gala lui Lucian Bute, cei doi au inventat o realitate paralelă. Eipretind că meciul va fi urmărit de 400 de milioane de oameni. Nici măcar nus-au gândit că aceste cifre sunt uşor comparabile. Nunta regală a PrinţuluiWilliam a fost urmărită de 300 de milioane de oameni şi a fost transmisă în 180de ţări. Asta în timp ce cele 80 de ţări anunţate iniţial de organizatoriigalei lui Bute s-au făcut, de fapt, 8!”, scria Tolontan, care vorbea despre „contractuldintre ministerul condus de Elena Udrea şi sereleul lui Rudel Obreja” sugerândcă ne aflăm în faţa unui nou caz “Ridzi” de cheltuire nejustificată a banuluipublic. Ca reacţie la postarea de pe bloc a lui Tolontan, Udrea scrisese şi eape blogul personal că jurnalistul este “încrâncenat”. “Îmi pare rău pentru cei care nu se pot bucura de un asemenea regal sportivşi trebuie să rămână în continuare încrâncenaţi”, susţinea Elena Udrea peblogul său.

Lucian Bute şi-apăstrat titlul

Lucian Bute şi-apăstrat pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie,după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin K.O. în repriza a patra ameciului desfăşurat la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori. “Vreau să mulţumesc tuturor românilor. Sunt mândru că suntromân. Sunt în box de 15 ani, dar ca azi nu m-am simţit niciodată. Mi s-a făcutpielea de găină când s-a cântat imnul. Toată familia a fost în sală pentrumine. Aşteptam de patru ani acest vis. Vreau să unific centurile şi să le aducîn România, vă promit asta, aveţi încredere în mine. L-am făcut K.O. cu olovitură fulgerătoare, venită de nicăieri. Se putea întâmpla şi invers, dar e ovorbă: «decât să plângă mama,mai bine să plângă mama lui» ”, a spus Bute la PROTV. La începutul meciului, Bute şi Mendy au fost prezentaţide cel mai cunoscut ringannouncer din lume, Michael Buffer. Românul, care areacum 29 de victorii la profesionişti, din care 24 prin K.O., a intrat în ringpe melodia cântată de formaţia U2, "Where the streets have no name".

Viorel Simion a făcutspectacol

Meciul luiBute a ţinut capul de afiş al galei, însă poate cea mai frumoasă dispută a fostcea în care românul Viorel Simion l-a făcut K.O. în repriza a noua pe filipinezul Jun Talape,într-un meci la categoria pană, versiunea WBC, pentru titlul internaţional. Meciul care ar fi trebuit să se desfăşoare pe durata a 12 reprize s-aoprit în runda a noua, Viorel Simion (13-0-0, 5 K.O.) reuşind să-l trimită lapodea pe Jun Talape (20-7-1, 8 K.O.). În urma acestei victorii, Viorel Simion aintrat între primii 15 boxeri ai categoriei. Şi celălalt român prezent la gală,Bogdan Dinu, a terminat meciul înainte de limită. El a câştigat prin K.O.meciul de la categoria grea, disputat în compania tanzanianului Awadh MohamedTamim.(Florentin Dincă)

Iată şi celelalterezultatele ale galei:

RusulSahib Usarov l-a învins pe Sergio Gomez Acevedo (Nicaragua), la categoriasupercocoş, în primul meci al galei. Toţi cei trei arbitri judecători l-au văzut învingător pe Usarov (15-0, 6K.O.), în faţa lui Acevedo (16-8, 12 K.O.).

CanadianulRenan St. Juste l-a învins pe mexicanul Jaudiel Zepeda în al doilea meci algalei, disputat pe parcursul a opt reprize la categoria supermijlocie. Cei trei arbitri judecători l-au văzut câştigător în unanimitate (79-74,80-72, 80-72) pe Renan St-Juste (Canada, 22-2-1, 15 K.O.) în faţa lui JaudielZepeda (Mexic, 12-4-1, 9 K.O.).

CanadianulPier-Olivier Cote l-a învins pe mexicanul Pedro Navarette într-un meci contândpentru categoria superuşoară, disputat în opt reprize. Toţi cei trei arbitri judecători l-au văzut câştigător în unanimitate(80-75, 80-73, 80-71) pe Pier-Olivier Cote (Canada, 16-0-0, 11 K.O.) în faţalui Pedro Navarette (Mexic, 25-11-3, 14 K.O.).

Udrea, huiduită mai rău decât Mendy!

Chiar dacă nu a vrut să vină iniţial la gală, pentru căştia ce o aşteaptă din partea publicului, Elena Udrea şi-a călcat pe inimă şişi-a făcut apariţia chiar exact înaintea meciului lui Bute. La finalul disputei,preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, l-a rugat pe Lucian Butesă-i mulţumească public ministrului dezvoltării şi turismului pentruorganizarea galei “Campion pentru România”, însă o sală întreagă a huiduitcopios numele Elenei Udrea. Din acelaşi motiv, clasa politicienilor a evitat săfie prezentă, mai ales după scandalul privind suma plătită de stat din fondurieuropene pentru organizarea acestei gale. Nici Traian Băsescu nu a venit, înciuda faptului că în trecut preşedintele nu rata astfel de evenimente, cafinala Campionatului Mondial de handbal din 2005, finale de Cupa României lafotbal, meciuri importante ale naţionalei sau deschiderea Jocurilor Olimpice dela Beijing: “Nici nu ştiu în ce dată va fi meciul. Cred că îl voi vedea în faţatelevizorului”, spunea Băsescu în urmă cu o săptămână.(Florentin Dincă)

Steluţa Luca a ghicit că Lucian îl face K.O.pe Mendy în repriza a patraNu numai luiMitică Dragomir ar trebui să îi spunem de acum înainte “Oracolul din Bălceşti”, ci şi Steluţei Luca. Handbalistacampioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea este verişoara lui Lucian Bute, iar lasosirea la gală, aceasta a declarat plină de optimism că românul îl va face K.O.pe Jean Paul Mendy în repriza a patra, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în realitate.“El ne-a susţinut la meciul dinLiga Campionilor, am venit să fac acelaşi lucru pentru el. Suntem o familie desportivi şi venim dintr-o comună numeroasă (n.r. - Pechea). Cred că o să-l facăK.O. în repriza a patra. Am vorbit cu el ieri şi mi-a zis că va mai rămâne înRomânia încă o lună, o să vină pe la noi”, a declarat Steluţa Luca. Pe lângăverişoara sa, Bute a fost susţinut la meciul cu Mendy de aproape toate rudelesale şi, în premieră, a avut-o alături şi pe mama sa, care până la această dispută,nu a fost niciodată într-o sală în care a boxat fiul său.(Florentin Dincă)În război cu DorofteiMeciul de laRomexpo a constituit un nou prilej de râcă între Doroftei şi Lucian Bute. Înultimii ani, cel poreclit “Moşul” nu a ezitat niciodată să îi ia în derâdere pe toţiadversarii cu care Bute s-a confruntat până acum. Nici acum nu putea fi altfel.“Dacă galele vor fitot timpul în România, vom fi campioni. Când mergem afară, treaba e alta. Mi separe prea ieftin meciul acesta. Eu unul mă aşteptam la altceva. Loviturile pararuncate doar ca să fie date. La ce vă aşteptaţi? I-a intrat până la urmăcroşeul de stângă. N-a mers o dată, de două ori, dar a treia oară a lovit bine.E normal să se bucure, e munca lui. Ştii de ce sunt supărat? Eu am zis că îl doboarăîn repriza a cincea, nu în a patra. Mendy putea să ia Premiul Oscar pentrucăzătura aia. Şi-a luat banii şi a plecat!Toată lumea aştepta Knock-Out-ul, chiar şi Mendy. Îl aştepta şi până la urmă avenit. N-a fost un meci spectaculos. Bute a ales să facă din box o afacere,acum poate să se şi retragă. Să zică «v-am luat banii, la revedere». Singuraconcluzie pe care o pot trage dupa meciurile lui Bute e că se bate într-oversiune foarte slabă, la ce adversari am văzut până acum”, a declarat Doroftei.(Florentin Dincă)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-13

Mai multe imagini:
Udrea şi Mendy, K.O. după 11 minute
zoom
Udrea şi Mendy, K.O. după 11 minute
zoom
Udrea şi Mendy, K.O. după 11 minute
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
11 Iul 2011

Cu toate ca personal consider existenta ministerului turismului inutila , huiduirea d-nei Udrea mi se pare superflua si pusa la cale de cineva.O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image