2018-12-19 08:07


Udrea: Suprafaţa de la Cadastru e mai mare decât a României

 |  20:17
Udrea: Suprafaţa de la Cadastru e mai mare decât a României

Ministrul dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, ieri, că MDRT doreşte ca, prin preluarea în subordinea sa a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară să realizeze cadastru imobiliar în toată ţara, România având o problemă în acest sens.

„Este un proiect prin care noi încercăm să realizăm cadastru imobiliar în toată ţara. Avem o mare problemă care împiedică dezvoltarea teritorială, regională a României, pentru că în acest moment nu există cadastru imobiliar în România, nu sunt trecute proprietăţile, nu sunt marcate proprietăţile şi este foarte greu să demarezi orice fel de proiect, cu atât mai mult unul de anvergură regională”, a afirmat Udrea. Subliniind faptul că există o solicitare a Comisiei Europene de a realiza acest cadastru imobiliar, Udrea a arătat că România este printre puţinele ţări care se află într-o astfel de situaţie. „Dacă am suprapune proprietăţile, aşa cum sunt ele marcate, cu titlurile de proprietate pe care le deţin cetăţenii României astăzi, suprafaţa este mai mare decât suprafaţa României. Asta înseamnă că foarte multe proprietăţi sau titluri de proprietate se suprapun unele peste altele, se referă la aceleaşi suprafeţe de teren, iar lucrul acesta trebuie reglementat în viitor”, a explicat ministrul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIN
31 Aug 2011

Ar fi cea mai mare prostie ca ANCPI sa treaca in suborddinea ELENEI UDREA. Ganditiva la situatiile in care romanii vor trebui expropriati pentru executarea unor lucrari de interes public. Deasemena ganditi-va ca tot discutam despre descentralizare dar, in schimb unii (precum E. Udrea) vor toata puterea in mainile lor.
Random imageUltimele stiri


loading...