2017-01-20 10:07

EVENIMENT


Udrea: Voiculescu să investească în turism banii pe care îi dă celor care toacă orice lucru bun care se face în ţară

 |  12:47
Udrea: Voiculescu să investească în turism banii pe care îi dă celor care toacă orice lucru bun care se face în ţară
Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine pe blog că turismul are nevoie de investiţii, menţionând că Dan Voiculescu ar trebui să investească în acest domeniu "banii pe care îi cheltuie plătind salarii celor care pe care i-a programat să toace orice lucru bun care se face în ţara asta".

Ea menţionează duminică pe blogul personal că a fost într-ovizită în Tulcea şi pe litoral.

"La omul sărac nici boii nu trag! După ce că litoralul mai aremulte de făcut pentru a deveni competitiv, nici vremea nu ne ajută!După mai bine de o săptămână de vreme rea, turiştii şi-au scurtatvacanţele sau nu au mai venit. Dacă ar fi existat şi alte atracţiidecât plaja, mulţi ar fi rămas şi pe vreme rea", scrie liderulPDL.

Ministrul afirmă că turismul are nevoie deinvestiţii.

"Statul nu poate suplini aici sectorul privat. Îl poate stimula,îl poate sprijini. Dar problema este lipsa de apetit pentruinvestiţiile în turism. Primul motiv este criza economicăşi modul drastic în care aceasta a afectat totate investiţiile.Apoi dificultăţile întampinate de potenţialii investitori în raportcu autorităţile locale. Şi, nu în ultimul rând, politicagreşită de privatizare a autorităţilor centrale", scrieElena Udrea.

Potrivit acesteia, Guvernul PSD din 2000-2004 aprivatizat fără să ţină cont de nevoile turismului.

"Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic şi folosite dreptipotecă pentru credite de zeci de milioane. Acum suntîntr-o stare avansată de degradare şi nu pot primiturişti, fiind închise de controalele MDRT. Adevăraţiiinvestitori în turism au de suferit din cauza comportamentuluiacestor agenţi economici, care flutură dreptul constituţional deproprietate. Am promovat cu mare opoziţie o lege a exproprierilorşi sperăm să le luam hotelurile înapoi", precizează ministrul.

Ea afirmă că atragerea investitorilor trebuie să fie unul dinobiectivele importante ale Guvernului şi o direcţie prioritarăpentru MDRT.

"Statul încă deţine în proprietate o mulţime de structuri decazare şi de agrement, pe care însă le manageriază dezastruos decele mai multe ori, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când seamestecă în administrare. Directorii puşi politic sunt, în cele maimulte cazuri, fie interesaţi de a-şi crea avantaje proprii, fie nuse pricep să conducă o afacere în turism. De aceea susţin categoricvânzarea, în modul cel mai transparent posibil şi corect economic,a activelor pe care statul le mai deţine. Cu condiţia fermă capotenţialii cumpărători să aibă obligativitatea săinvestească în modernizarea obiectivului şi să facăturism", scrie Elena Udrea.

Ea afirmă că pentru asta, trebuie să se facă o bună mediatizarea acţiunii pentru a atrage investitori.

"Pentru că nu se înghesuie nimeni. Noi am scos de un an de zilela licitaţie structurile pe care le aveam pe litoral. După un an,am reuşit să vindem un magazin şi un imobil neamenajat în Mamaia.Nu terenurile, nu vilele, nu hotelul de cinci stele Mamaia. Desigurcă detractorii tradiţionali s-au apucat, la momentul anunţuluiiniţial, să speculeze cum voi vinde preferenţial vreunui apropiat,coleg, cuiva dintr-un grup de interese, în mod cert! Iată însă cănu s-a arătat nimeni interesat să le ia. Am spus, exagerând puţintocmai pentru a se înţelege cât de păguboase sunt speculaţiile pecare neprofesioniştii presei aservite le fac, că, dacă mamamea ar avea bani, aş încerca să o conving să cumpere ceva şi să seapuce de turism!", menţionează lideruldemocrat-liberal.

Potrivit acesteia, acum este un bun moment pentru a faceinvestiţii în turism, pentru că preţurile sunt mici şi este operioadă în care se implementează o politică de susţinere reală aacestui sector economic.

"Deci, apelul meu către cei care pot să facă şi caută afaceriprofitabile pe termen mediu şi lung este să investească în turismulromânesc! Mă adresez şi cunoscuţilor, amicilor, colegilor din toatepartidele, oricui interesat, din ţară sau din afara ei, cetăţeanromân ori străin, persoană fizica sau juridică, etc", scrieministrul.

Elena Udrea îi asigură pe toţi că vor primi tot sprijinul dinpartea MDRT, în condiţiile legii.

"Îl sfătuiesc şi pe Voiculescu să investească în turismbanii pe care îi cheltuie plătind salarii celor care pe care i-aprogramat să toace orice lucru bun care se face în ţaraasta şi pe oricine care vrea să o mişte din loc, bani pecare, de altfel, i-a câstigat pe spinarea statului. Dar să nurepete experienţa lui Vântu, care a luat pe nimic hotelurile şibazele de agrement din Deltă şi le-a lăsat în paragină acum! Deci,să distrugi este simplu, să fii în stare să construieşti ceva estemai greu!", scrie Udrea, în încheierea postării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image