2017-01-20 09:54

EVENIMENT


UE, salvată la telefon

 |  19:34
UE, salvată la telefon

Miniştrii de finanţe ai ţărilor din zona euro se vor reuni azi într-o conferinţă telefonică pentru a discuta despre mai multe dosare tehnice legate de criza datoriilor, a semnalat ieri, pentru AFP, o sursă guvernamentală.

“Va avea loc o reuniune telefonică a Eurogrupului luni după-amiază”, către ora 16.00, pentru a se discuta despre aplicarea deciziilor summitului european din 8 şi 9 decembrie consacrat mijloacelor de reglementare a crizei datoriilor, potrivit sursei respective.

Problema împrumuturilor bilaterale din partea unor ţări către Fondul Monetar Internaţional (FMI), pentru a-i acorda instituţiei mijloacele de a ajuta apoi ţările cu o situaţie fragilă din Uniunea monetară, va juca un rol central în cadrul reuniunii, la care urmează să participe şi ţări ale Uniunii Europene care nu au aderat la euro.

Se vizează nu numai ca instituţia de la Washington să acorde apoi împrumuturi ţărilor din zona euro aflate în dificultate, ci şi ca unele ţări emergente să urmeze exemplul participând şi ele la recapitalizarea FMI. Europenii şi-au acordat la acel summit un termen de zece zile pentru a oferi precizări cu privire la această operaţiune, adaugă sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image