2019-05-22 18:02


Ultima oră! CCR se pronunţă cu privire la sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu protocoalele SRI

 |  09:40
 Ultima oră! CCR se pronunţă cu privire la sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu protocoalele SRI

Curtea Constituţională ar putea anunţa maţi decizia privind sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vizând protocoalele încheiate cu SRI.

Dezbaterile au fost amânate de trei ori până acum. La şedinţa din 28 noiembrie Curtea Constituţională a dezbătiut cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de-o parte, şi Parlamentul României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, declanşat de semnarea a două protocoale între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii, cerere formulată de preşedintele Camerei Deputaţilor. După audierea părţilor, judecătorii constituţionali au decis amânarea pronunţării având nevoie de timp pentru a delibera.

Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională în 8 octombrie, fiind semnată de către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, căruia preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, i-a delegat atribuţiile în aceeaşi zi.

În 24 august, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a publicat, pe pagina sa de Facebook un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) în 7 decembrie 2016.

A doua zi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general Augustin Lazăr. În replică, procurorul general afirma că tema protocoalelor ”este falsă” şi că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului de Justiţie.

Deputatul PSD Florin Iordache declara, în 25 septembrie, că protocoalele încheiate de Parchetul General cu SRI sunt inadmisibile, iar Parlamentul se gândeşte foarte clar să sesiseze CCR privind un conflict juridic de natură constituţională. "Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit să adauge la Codul de procedură penală şi a transformat SRI în organ de urmărire penală. Noi analizăm dacă nu este vorba despre un conflict constituţional şi dacă este necesar să sesizăm Curtea Constituţională", afirma Florin Iordache.

Mişcarea civică Iniţiativa România a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind un posibil conflict de interese penal în cazul delegării de către Liviu Dragnea a atribuţiilor de Preşedinte al Camerei Deputaţilor către dl Florin Iordache şi sesizării de către acesta a Curţii Constituţionale în legătură existenţa unor protocoale de colaborare între parchete şi SRI, ceea ce, conform organizaţiei, ar putea folosi ca pretext pentru revizuirea sentinţelor sau eliminarea din dosare penale a unor probe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-11

TAGURI: ccr, protocoale sri, presedinta camera deputatilor,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANEXA MAFIEI
11 Dec 2018

CCR , CNA , AV. POPORULUI , CSM SUNT ANEXE ALE MAFIEI PSD PENTRU SALVAREA PORKARULUI INFRACTOR SI CRIMINAL draKnea DE PUSCARIE. ACESTE INSTITUTIII SPRIJINA MAFIA IN DEMERSUL EI DE DISTRUGERE A STATULUI DE DREPT SI INSTAURAREA DICTATURII UNUI G.I.O. NUMIT PSD-ALDE.
ANONIM
11 Dec 2018

DAR DESPRE PROTOCOALELE CU MASONERIA CCR CE ARE DE SPUS...???
ANONIM
11 Dec 2018

Colaborarea intre institutiile statului pentru a prinde hoti si borfasi de rang inalt este necesara si nu este ilegala. Aceste protocoale NU AU NIMIC ILEGAL. ESTE O INVENTIE A MAFIEI PSD-ALDE INCARCATA DE HOTI SI LICHELE CARE AU JECMANIT STATUL ROMAN. IN TOATE TARILE INSTITUTIILE STATULUI COLABOREAZA PENTRU PRINDEREA BORFASILOR GEN draknea , tariceanu , ghita , udrea , voiculescu etc.
ANONIME...ULTIM!
11 Dec 2018

Dacă au COLABORAT, de ce nu sunt/n-au fost fructificate demersurile lor, TOȚII KK-ȚII CONDUCÂND RO.ÎN LOC SĂ PUTĂ, ORI FUGIND PESTE HOTARE CA NIȘTE ”PERSECUTAȚI” politic CE ”SUNT”?
PRIMULUI ANONIM...
11 Dec 2018

BUNĂ ÎNTREBAREA! Din păcate sunt băgați MAJORITATEA în masonerie ca să nu poată fi trași la răspundere, în justiție fiind mulți, colcăind...PROBLEMA este că, nu numai că sunt în masonerie (unii recunoscând, alții...nu) dar sunt ÎN SERVICII, concomitent cu funcția politică deținută, ceea ce mi se pare extrem de grav! PONTA e SIE-st, la fel și TRĂDICEANU care-i și mason totodată (cine-ar fi crezut?!). Ce concluzie tragi tu de-aici?
IAR ROMâNII,
11 Dec 2018

cre(s)tini cum sunt, știind despre ei, VOTEAZĂ CU EI, chiar dacă masoneria este condamnată de Biserică! Așa ”aleși”, așa ”alegători”....belalii!
MAIKA LAZAR
11 Dec 2018

DAR PRIMA DUAMNA DE CE NU S-A PREZENTAT LA PARCHET??? CUM E CU CHESTIA AIA: " LEGEA ESTE ACEEASI PENTRU TOTI"???
PăI PE DOAMNA PRIMă,
11 Dec 2018

n-o interesează! Tac-su a fost mare și tare în structurilii dinainte de 89, iar acum, fiind prima doamnă, i se cam rupe! Logic, nu? La NOI, așa se merge....îl prinzi cu mâța-n sac și el zice că are acolo, floricele pe câmpii! Așa vezi PENALI în Parlament, Guvern și Președinție! Mai vorbim de structuri? Poliție, jandarmerie și serivicii....AOLEOOOO MĂSEAUA!
@MAICA LAZAR
11 Dec 2018

'' legea e aceasi pentru toti '' ?????? Porkarul puscariasi draknea a blocat ICCJ pentru ca nu avea complet de judecata care sa- l scape de puscarie. A refuzat doua completuri. Oare romanii de rând pot face acelasi lucru ????????. Prima doamna a fost chemata la parchet in urma unei sesizari facute de SLUGILE LUI VOICULESCU PENTRU DENIGRAREA PRESEDINTELUI SI RATING LA HAZNAUA 3. IN REST CAN-CAN PENTRU FRAIERII PRIVITORI IN CLOSETUL 3.
ANONIM
11 Dec 2018

Unde se vede ca privesti si tu.
MARINELU
11 Dec 2018

Ie plin pacilea de rahati anticorupti!
MARINELE...
11 Dec 2018

Iar tu ești șeful lor, n-asha? În loc să stea grupați, disciplinați, la ședință...comentează p-acilea...tzzzzzz!
MARINELU
12 Dec 2018

Ai si sarit din dos rahatule! Eu nu sunt anticorupt. Eu sunt normal.
”NEPRIHăNITULE”!
16 Dec 2018

Cine te-a evaluat? Ai ștampila-n frunte?
Random imageUltimele stiri


STARBAG