2019-05-20 02:12


ULTIMA ORĂ Decizie șoc în justiție: Rudel Obreja, Dan Șova și Constantin Niță ies din ÎNCHISOARE

 |  22:28
ULTIMA ORĂ Decizie șoc în justiție: Rudel Obreja, Dan Șova și Constantin Niță ies din ÎNCHISOARE

Instanţa supremă a decis miercuri noapte eliberarea mai multor persoane în trei dosare celebre în care avocaţii condamnaţilor au invocat ilegalitatea completurilor de cinci judecători. Astfel, vor fi eliberaţi din penitenciare Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova.

Cei trei vor părăsi în această măsură penitenciarele în care au fost încarceraţi, după deciziile de condamnare în dosare de corupţie.

Dan Şova era condamnat în dosarul CET Govora.

Rudel Obreja era condamnat în dosarul Gala Bute.

Constantin Niţă era condamnat pentru trafic de influenţă.

Cei trei vor părăsi în această noapte penitenciarele în care erau încarceraţi, după deciziile de condamnare în dosare de corupţie.

Judecătorii instanţei supreme au luat aceste decizii în urma unor cereri formulate de apărătorii condamnaţilor, care au invocat că au fost constituite ilegal completurile de cinci judecătorii care au luat deciziile finale în respectivele dosare de corupţie.

Astfel, instanţa supremă a admis cererile de suspendare a pedepselor în cazul celor trei.

Deciziile sunt executorii, motiv pentru care condamnaţii vor ieşi din închisoare de îndată.

Cei trei au cerut rejudecarea proceselor şi au făcut contestaţii în anulare, în acest ultim caz fiind fixate termene după 20 ianuarie 2019.

Judecătorii au decis că, chiar dacă cererile de contestaţii în anulare au primit termene după 20 ianuarie 2019, cei trei trebuie să părăsească închisoarea.

Şi Elena Udrea şi Alina Bica au făcut cereri prin avocaţii lor. Pentru Elena Udrea, decizia a fost amânată pentru 27 ianuarie 2019.

În cazul Alinei Bica nu a fost luată încă o decizie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-19

TAGURI: decizie, justitie, dosar, rudel obrejia, dan sova, constantin nita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


REVOLTA2
20 Dec 2018

ccr curtea hotilor desfiintata.jandarmeria desfiintata.arestati dorneanu si gasca. plus ca si curtea de apel bucuresti a devenit curtea infractorilor.colcaie de judecatori sclavi ai infractorilor.la iccj sunt judecatori ai mafiei.de ce nu este revocat lazaroiu de la ccr?hotari ale ccr sunt ilegale ccr nefiind constituita legal.lazaroiu are mandatul expirat.csm cu savonea o catea a lui dragnea.nu exista justitie in romania.revolutia2 singura solutie.intrat peste ei si jucati picioare.exista o lista cu toate slugile care fac atata rau tarii.dornene vezi pe unde mergi ca nu o sa mai ajungi acasa gunoiule.si ce salarii au nemernicii astia.ca sa faca hotii scapati.
JUSTITIABILUL
20 Dec 2018

Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat. Deoarece capii politicii romanesti au mafiotizat societatea, este necesara organizarea unor structuri judiciare, si nu numai, cu ierarhii interne cat mai reduse si simpliste pentru a intari independenta, inegritatea si competenta profesionala a functionarilor publici cu atributii de control (politisti, comisari ai garzii financiare, personalul Curtii de Conturi sau din alte institutii) si a justitiarilor (procurori si judecatori), pecum si in vederea diminuarii riscurilor de mare si mica coruptie fiind necesara o abordare noua a statutului lor profesional.
JUSTITIABILUL
20 Dec 2018

Pentru eliminarea deficienţelor existente in aplicarea JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA (decuplarea ei de sistemul politic ticalosit) sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează “compoziţia” Curţii Constituţionale a României(CCR) şi a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) precum şi unele proceduri judiciare trebuie revizuite astfel: A. Pentru normalizarea activităţii C.C.R. se impun următoarele modificări; - nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăşească 65 de ani; - membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat; - 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnaţi de către cele 16 Curţi de Apel din România (prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat şi urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curţi de Apel să-şi desemneze în comun cate un candidat de fiecare data), 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. şi 2 din partea senatelor Universităţilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani; B. Componenţa C.S.M. trebuie sa asigure “conectarea sau racordarea” justiţiei la nevoia socială de dreptate si ordine publică firească. Pentru aceasta este necesar ca cei 25 de membri să fie aleşi pe un termen de 3 ani, un singur mandat (unii cu prezenţă permanentă-funcţie de nevoile impuse de buna funcţionare a structurii, alţii doar atunci când sunt necesare, consultări, dezbateri ori adoptari de hotărâri în plen). Din motive de obiectivitate si eficienta se impune ca structura C.S.M. să aibă urmatoarea componenţă; - 14 jurişti competenti si integri (situaţi pe funcţii de execuţie sau de comandă cu o vechime de cel puţin 5 ani în structuril
JUSTITIABILUL
20 Dec 2018

Din motive de obiectivitate si eficienta se impune ca structura C.S.M. să aibă urmatoarea componenţă; - 14 jurişti competenti si integri (situaţi pe funcţii de execuţie sau de comandă cu o vechime de cel puţin 5 ani în structurile respective) desemnaţi de către colegiile de conducere din fiecare minister şi de catre liderii de sindicat ; - 2 şefii ai direcţiilor de personal (cadre) din M.J. şi respectiv din Parchetul General; - 3 membrii desemnaţi de colegiile de conducere ale Poliţiei Romane, S.R.I. şi S.I.E.; - 1 membru desemnat de forul superior al I.N.M.; - 1 membru din partea Uniunii Barourilor de Avocaţi din România; - 2 membri desemnaţi de Universităţile de Drept din România care se clasează în primele 2 locuri datorită numărului mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani; - 1 membru marcant desemnat de Clubul Roman de Presă; - 1 membru desemnat de instituţia Avocatul Poporului a cărui rol activ în societate lipseşte cu desăvârşire, deoarece are un statut confuz competenţele sale nu sunt clar delimitate, administrative sau de justiţie. Inspectiile judiciare pentru judecatori si procurori din C.SM. trebuie sa ramana cu acelasi statut existent in prezent. Sistemul de reglementari superioare (ne mai vorbind de cele inferioare) din punct de vedere al ierarhiei juridice din Romania (a se vedea OUG-rile emise pe banda rulanta) permite emiterea de acte normative in scopul satisfacerii unor interese nelegitime de grup sau individuale, dovedind ca, CORUPTIA ESTE OFICIALIZATA-institutionalizata SI INTRETINUTA DE FACTORII PUTERII.
NEGRO
20 Dec 2018

Acesta este doar inceputul. Eliberarea celor peste 10 000 de criminali, violatori, interlopi si restul de corupti cu mai mult su mai putin staif este o chestiune de ... cateva zile. Economia s-a prabusit cu noile taxe, vadul pentru barbaria PSD=ALDE se va deschide larg, iar Tara se va prabusi. De-abia atunci vor putea reflecta romanii la vorbele intelepte ale lui Shakespeare privind uluit lumea din jurul lui: ” E boala vremii ...: o mana de nebuni ii conduc pe orbi”. Dar drumul catre lumina al orbilor va fi tot mai greu...
Random imageUltimele stiri


STARBAG