2019-03-21 12:01


ULTIMA ORĂ: Justiția sârbă RESPINGE extrădarea lui Sebastian Ghiță

 |  18:20
ULTIMA ORĂ: Justiția sârbă RESPINGE extrădarea lui Sebastian Ghiță

Justiția din Serbia a respins cererea autorităților române de a-l extrăda și remite justiției române pe Sebastian Ghiță, transmite Digi24.

Magistrații de la Belgrad consideră că Ghiță este persecutat politic în România.

Astfel, omul de afaceri român ar putea primi azil politic în Serbia. Decizia finală va fi luată de Ministrul sârb de Interne.

Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembriei 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

În 7 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara că statul român se află în procedură de extrădare în cazurile Sebastian Ghiţă şi Elena Udrea, în cazul lui Ghiţă fiind făcută cererea de extrădare transmise completările solicitate de Serbia.

Sebastian Ghiţă este cercetat sau judecat în cinci dosare penale, iar pe numele lui există un mandat de arestare emis în lipsă. El a fost achitat în primă instanţă în dosarul în care era acuzat că a obţinut ilegal informaţii de la şefi ai Poliţiei şi Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel din Prahova, precum şi într-un dosar în care era judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-27

TAGURI: justitie, serbia, belgrad, sebastian ghita, extradare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
27 Iul 2018

Chestia cu Ghitza e mult mai complicata decat cineva ar fi crezut vreodata........si aici nu e vorba de personajul respectiv ci este o lupta intre grupuri de influenta........Serbia e o tara vecina si prietena cu Romania dar NU CU NATO si USA.si cred ca aici e cheia problemei...deoarece grupul Iliescu-Nastase-Ghitza si cei de la Ploiesti au fost extrem de implicati in contrabanda in spatiul ex-Yugoslavia//Numai ca multa lume nu stie ca acea "contrabanda" prin Romania se facea cu acceptul unor persoane implicate in afacerile cu petrol care doreau prelungirea conflictului cu Yugoslavia din diverse motive de afaceri//Era clar ca Milosevici pierdea dar au vrut sa-i prelungeasca asazisul "razboi"ca sa profite financiar..si s-au folosit de cozile de topor din Romania care s-au pretins a fi prietenii Belgradului...In realitate ei urmareau doar sa se imbogateasca din contrabanda//Nu pot decat sa spun FERESTE-MA DOAMNE DE ASEMENEA "PRIETENI" care urmaresc sa ia si pielea de pe tine ....si mai mult ca sigur ca securistii astia se au la mana unii pe altii asa ca le convine sa-l stie pe Ghitza parcat in Serbia ca sa taca din gura
JUSTITIA SARBA
28 Iul 2018

Stie ce cloaca infecta este o parte a justitiei iohanusului Stie ca un infractor bolnav care a paraduit casele din Sibiu este ros de nervi si bolnav de acromegalie
NEGRO
28 Iul 2018

Aici se pune punct mitului ca tovarasii sarbi au fost mereu prietenii nostri dezinteresati. Eroare! In 2018 cerusera intregul Banat pentru muschii lor. S-a uitat aceasta. In 1989 au colaborat adanc cu KGB-ul rus si micuta AVO maghiara pentru ingernuncherea Romaniei. N-au reusit. Si-au distrus mai apoi cu succes propria tara. Acum ne-o fac cu Guita zis TV. Si nu spre binele nostru, dar nici spre binele lor. Cu securitatea sarba ne-am cam lamurit. Nu stiu daca tovarasul Dragnea et compania sunt de acord cu noi. Ca nici hamacul lor nu e prea rezistent. Si mai ales ca nu mor caii cand doresc cu hamaiturile lor ...cainii!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...