2019-01-22 18:54


ULTIMA ORĂ: Parchetul General SESIZEAZĂ Avocatul Poporului privind OUG pe Legile Justiției

 |  16:45
ULTIMA ORĂ: Parchetul General SESIZEAZĂ Avocatul Poporului privind OUG pe Legile Justiției

Parchetul General sesizează Avocatul Poporului în cazul ordonanţei de urgenţă prin care au fost modificate legile justiţiei. Este a treia cerere pe această temă adresată miercuri lui Victor Ciorbea.

”În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr,  a transmis domnului Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, spre analiză, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei”, au transmis reprezentanţii Parchetului General.

Potrivit acestora, sesizarea s-a făcut în considerarea rolului constituţional al Ministerului Public stabilit prin dispoziţiile art. 131 din Constituţia României, de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi interesele cetăţenilor.

Solicitări simulare au făcut USR şi PNL. 

Secţia pentru procurori, cu unanimitate, a recomandat miercuri interpretarea dispoziţiilor art.VII din Ordonanţa de Urgenţă nr.92/2018 în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiei în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-17

TAGURI: parchetul general, sesizare, avocatul poporului, oug, legile justitiei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Oct 2018

A-TI TINUT DOSARELE LUI MAFIOTUL DE DRAGNE , PINA VA FUTUT EL IN GURA PE TOTI DIN JUSTITIE FARA CONSTINTA . ASA VA TREBUIE , LASILOR
Random imageUltimele stiri

loading...