2019-01-16 16:54


ULTIMA ORĂ. Tudorel Toader: Declanșez procedura de EVALUARE a activității procurorului general

 |  11:32
ULTIMA ORĂ. Tudorel Toader: Declanșez procedura de EVALUARE a activității procurorului general

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că declanșează procedura legală pentru evaluarea activității desfășurate de către procurorul general, Augustin Lazăr.

„Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016.

Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr.....din 04.02.2009".

Folosirea sintagmei "se abrogă", arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative. Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile”, se arată în mesajul postat de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

Precizările vin după ce protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General și SRI a ajuns joi la opinia publică. O variantă nesecretă care este publicată pe site-ul Ministerului Public și una secretă, ce a apărut câteva ore mai târziu, pe Facebook-ul lui Darius Vâlcov. Ambele au fost semnate în aceeași zi, chiar înainte de alegeri, în decembrie 2016.

Cel nesecret prevede chestiuni tehnice privind condițiile concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor. Cel secret arăta o strânsă relaționare între instituții și era practic o continuare a protocolului încheiat în anul 2009, citeaza stitripesurse.ro.

Mai mult, în urmă cu câteva săptămâni, Tudorel Toader a anunțat, în privința unei evaluări a lui Lazăr, că pentru fiecare vine o vreme a evaluării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-25

TAGURI: tudorel toader, evaluare, procuror general, augustin lazar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA PSD-ALDE
25 Aug 2018

Organizatia mafiota psd-alde continua prin acest slugoi ordinar sa distraga atentia de la ancheta procurorilor asupra GENOCIDULUI din 10august cand MERCENARI AI MAFIEI PSD-ALDE AU BATUT SI GAZAT PESTE 100000 DE PROTESTATARI PASNICI IN PIATA TIANANMEN DIN BUCURESTI. APARATORUL HOTILOR SI BORFASILOR , PRECUM SI A CRIMEI ORGANIZATE INCEARCA O REPETARE A CAZULUI KOVESI DAR AVAND CA PROTAGONIST PROCURORUL GENERAL. MAFIA NU SE DEZMINTE SI CONTINUA ATACUL ASUPRA JUSTITIEI CU SPRIJINUL HAZNALELOR TV DE PARTID (felix si ghita fugaru )
ANONIM
25 Aug 2018

Atunci, cand fiecare CONDUCATOR, POLITICIAN, OM DE STAT si al B.O.R va respecta cele 10 porunci biblice, va exista si pe PAMANT NORMALITATE , pana atunci HOTII SI CRIMINALII se inchina si se roaga continuu la Dumnezeu sa nu fie prinsi la furat si sa fie iertati !!! SA AJUNDA IN IAD DE VII SA NU MAI MOARA....................
ANONIM
25 Aug 2018

@,,Darius Vâlcov, consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a afimat vineri, după apariţia unor informaţii referitoare la deschiderea unui dosar penal pentru neglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat în cazul protocolului dintre SRI şi Parchetul General pe care l-a publicat pe Facebook, că nu a fost neglijent şi documentul respectiv "nu a fost alterat"." Opinați că domnul ministru de la justiție ar trebui să precizeze o atitudine a guvernului referitoare la chestiunea pe care domnul Vâlcov a comunicat-o opiniei publice ?
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Aug 2018

ANTICIPATE........LA TOMBERON CU SLUGOIUL
ANONIM
25 Aug 2018

Opinați că anunțul ar putea fi și despre "competiția" pentru conducerea DNA ?
STATUL MAFIOT
25 Aug 2018

TT vrea celeritate în dosare, ex. : revoluţie,mineriade ...
Random imageUltimele stiri

loading...