2018-12-19 18:09


Doi morţi astăzi la mare. Salvamarii sunt disperaţi

 |  15:11
Doi morţi astăzi la mare. Salvamarii sunt disperaţi

Marea a făcut astăzi două victime: un băiat de 16 ani s-a înecat la Costineşti, iar un bătrân de 74 de ani şi-a pierdut viaţa în zona Neptun. În ultimele zile, valurile Mării Negre au înghiţit 10 oameni, în timp ce salvamarii au reuşit să scoată din ape zeci de persoane.

 

Cele mai grave cazuri sunt în sudul litoralului românesc, la Eforie Nord şi Sud, la Costineşti şi Neptun. Sâmbătă seară, un tânăr a murit la Mangalia, după ce s-a aventurat în larg alături de doi prieteni. Tot sâmbătă, o fată de 21 de ani din Botoşani şi-a pierdut viaţa în mare după ce aceasta petrecuse toată noaptea alături de prieteni. Un alt tânăr de 18 ani din Brăila a dispărut în valurile imense şi este de negăsit. El sărbătorea alături de prieteni admiterea primul pe listă la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov.

 

Salvamarii fac un apel insistent la turişti să stea cât mai departe de valurile înalte chiar şi de 2 metri.Curenţii sunt foarte puternici în această perioadă, iar steagul roşu este arborat de ceva vreme. Din păcate, turiştii ignoră avertismentele salvamarilor şi, plini de curaj şi inconştienţă, se avântă în cele mai puternice valuri cu riscul vieţii.

 

 „Numai sâmbătă după amiază am avut trei înecaţi la Neptun, alergăm după ei, fluierăm degeaba, a pagubă, nu ne ascultă, ripostează, ne înjură, fac semne obscene”, spune şeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-10

TAGURI: înecat, tânăr, morţi, litoral, salvamar, steag roşu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...