2019-02-20 03:34


Un barbat a MURIT şi altul este în COMĂ după ce au muncit la câmp în condiţii de CANICULĂ extremă

 |  15:12
Un barbat a MURIT şi altul este în COMĂ după ce au muncit la câmp în condiţii de CANICULĂ extremă

Un bărbat din Iaşi, care muncea la câmp, a murit din cauza expunerii la căldură, el fiind găsit pe un ogor când deja prezenta convulsii, cu o temperatură de 42 de grade. Un alt ieşean este în comă la spital, după ce a muncit şi el pe câmp în condiţii de caniculă extremă, scrie Mediafax.

Unul dintre ei este în comă, iar progonsticul este rezervat, iar cel de-al doilea nu a mai putut fi salvat.

Bărbatul de 67 de ani care este în comă la Spitalul ”Sfântul Spiridon” a fost găsit inconstient de către rude joi după-amiază, după ce muncise la câmp în căldură. A fost soliciat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care a început manevrele la faţa locului.

”Pacientul în vârstă de 67 de ani a fost intubat, ventilat mecanic şi s-au început manevrele de rehidratare şi scădere a temperaturii încă din prespital. A fost adus, au contiunat investigaţiile, căldura a influenţat nu doar sistemul nervos central ci şi cordul, rinichiul, ficatul astfel încât pacientul are disfuncţii organice multiple, este în continuare în stare critică, este intubat, ventilat mecanic, internat în clinica medicală de gardă, cu un prognostic rezervat” , a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Cel de-al doilea pacient ajuns în stare gravă la urgenţe din cauza expunerii la căldură are în jur de 45 de ani şi este din localitatea Valea Satului. Bărbatul a fost găsit pe câmp de nişte căruţaşi.

”A fost oprită o ambulanţă care l-a preluat, era comatos, prezenta convulsii, medicul de pe ambulanţă l-a intubat. A ajuns în UPU unde s-a instalat stop cardiorespirator, temperatura centrală era şi pentru acest pacient de 42 de grade Celsius. Nu a răspuns din păcate la manevrele de rescucitare combinate cu scăderea temperaturii centrale, prin manevre de răcire internă şi externă şi a fost declarat decesul.”, a spus Diana Cimpoeşu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-04

TAGURI: barbai, deces, munca, camp, canicula, iasi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MR WILLIAMS
05 Aug 2017

Oferim împrumuturi atât persoanelor fizice, cât și organizațiilor care au Intenții de renovare a caselor și a instituțiilor și Consolidarea datoriilor. Suntem firma de împrumut internațional și Creditorii care au oferit Împrumuturi către diferite persoane și firme din Europa, Asia și Alte părți ale lumii. Oferim împrumutul nostru în USD ($) și GBP (£) Și orice monedă din Alegerea ta .. LAPO-NIGERIA a fost Acreditate de consiliul împrumutătorului să acorde împrumuturi locale și străine Clienți internaționali .. -------------------------------------------------- ---------------- Creditele disponibile pe care le oferim sunt: * Împrumuturi personale (securizate și negarantate) * Credite pentru afaceri (securizate și nesigure) * Împrumut combinat * Împrumut de consolidare și multe altele, -------------------------------------------------- --------------- Obțineți un împrumut de încredere de la FIRMUL DE FINANȚARE RE-LOAN. ÎMPRUMUT BANI * Disponibil 24 de ore / 7 zile * Împrumutul este oferit individual / corporate în întreaga lume * Nu este nevoie de garanție. * Rata dobânzii la prețuri accesibile. * Programul de rambursare a împrumutului începe la șase luni după. * Rata de rambursare a împrumutului Perioada de șase luni. * Împrumutul se face către solicitant prin transfer bancar (E-Banking) în cadrul Oră scurtă, cont bancar, uniune occidentală sau gram de bani, prin cec. Și suntem siguri că problemele dvs. financiare vor fi rezolvate.Email Lapolendersfirm@gmail.com or WhatsApp +2348119020900
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...