2018-12-18 17:16


Un fost director adjunct Finanțe și Vămi Bihor a fost reţinut de DNA pentru luare de mită

 |  10:46
Un fost director adjunct Finanțe și Vămi Bihor a fost reţinut de DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA au dispus reţinerea lui Dorel Pătcaș, director adjunct al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale (DJAOV) Bihor și director executiv adjunct la Direcția Generale a Finanțelor Publice Bihor (DGFP) la data faptelor pentru luare de mită și spălare de bani.

În acest dosar a fost reținut și Florian Șandor, șef al serviciului inspecție fiscală al DJAOV Bihor la data faptei, pentru complicitate la luare de mită.

Cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că „în decembrie 2009, Dorel Pătcaș, în calitate de director adjunct al DJAOV Bihor, a primit de la un om de afaceri, administrator de fapt al mai multor firme, o sumă de bani nedeterminată și produse alimentare în valoare de 6.000 lei în schimbul eliberării unui atestat de comercializare produse petroliere pentru una dintre societățile controlate de acesta”.

Potrivit anchetatorilor, „în data de 22 septembrie 2011, el a primit de la un al doilea om de afaceri, martor denunțător în cauză, 6.000 de lei prin intermediul unei rude și beneficiind de ajutorul lui Șandor, în scopul de a asigura protecția activității ilicite a societății comerciale administrate de acesta”.

Procurorii DNA mai susţin că „în perioada 2012 — 2014, inculpatul Pătcaș, în calitate de director executiv adjunct la DGFP Bihor, a pretins și primit de la alți doi oameni de afaceri (martori denunțători în cauză), prin intermediari, suma totală de 42.000 de euro (29.000 de euro, respectiv 13.000 de euro de la fiecare), pentru a face demersurile necesare astfel încât inspectorii care efectuau controale la societățile administrate de aceștia să nu constate aspecte penale și pentru ca aceste controale să fie favorabile societăților respective".

Procurorii beneficiază în acest caz de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-06

TAGURI: fost, director, adjunct, finante, vami, bihor, retinut, dna, luare, mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...