2018-11-21 04:05


Un fost senator PSD, Valer Marian, îl acuză pe vicepremier de instigare la fals şi uz de fals

 |  19:49
Un fost senator PSD, Valer Marian, îl acuză pe vicepremier de instigare la fals şi uz de fals

Senatorul Valer Marian, fost membru PSD, în momentul actual afiliat grupului PP-DD, a trimis un denunţ, prin poşta electronică, la DNA, prin care îl acuză pe fostul său şef din PSD, şi vicepremier al Guvernului, Liviu Dragnea, de instigare la fals şi uz de fals în dosarul fraudelor la referendumul din 2012. Reamintim că DNA a început deja urmărirea penală împotriva lui Drangea, alături de mai mulţi lideri ai USL în acelaşi caz şi cu aceleaşi acuzaţii.

În denunţul lui Marian mai apar şi numele liberalilor Radu Stroe şi Ovidiu Silaghi, la acea dată ministru al Transporturilor. Acesta ar fi promis atunci contracte cu ministerul unor oameni de afaceri care urmau să finanţeze campania de la referendum. „M-am autodenunţat, am denunţat instigarea la fals intelectual de către Dragnea. Indiciile şi probele le voi prezenta la DNA, au fost mai mulţi martori, s-ar putea să apară o înregistrate audio", a declarat denunţătorul, adăugând că deja a fost invitat de procurori să se prezinte marţi (azi - n.r.) la sediul DNA.

Fost procuror, Valer Marian a fost exclus din PSD după ce l-a acuzat pe Victor Ponta de legături cu fosta Securitate.

„Am refuzat ordinele!”

Senatorul a declarat că a refuzat să execute ordinele lui Dragnea, adică să raporteze date false la Biroul Electoral Central, „pentru că aceasta ar fi însemnat încălcarea legii electorale”. Mai precis, în data de 22 iulie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea ar fi descins la Oradea cu elicopterul pentru o întâlnire cu preşedinţii filialelor judeţene de partid din Vestul ţării. Cu această ocazie, la o întâlnire la Hotel Dacia Continental, acesta şi-ar fi instigat colegii să-i convingă pe preşedinţii secţiilor de votare să raporteze la Biroul Electoral Central, din două în două ore, cu 25 mai mulţi alegători decât prezenţa reală, cu scopul de a întruni cvorumul legal de 50% plus 1 pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Valer Marian a adaugat că nu se teme că va fi acuzat de denunţ calomnios sau de tăinuirea unor fapte de corupţie grave, deoarece la Satu Mare nu s-a înregistrat cazuri de vot multiplu. 

Ponta şi Dragnea îl fac nebun

Dragnea a respins ieri toate acuzaţiile: „E păcat că un om cu grave probleme de sănătate e folosit în felul ăsta. Uitaţi-vă la declaraţiile lui din ultimii ani: ba că e urmărit cu avioane, ba că familia lui”. Vicepremierul a pus atacul fostului coleg şi subaltern pe seama faptului că acesta nu le poate ierta lui şi lui Ponta că i-au refuzat iniţial portofoliul Justiţie, apoi l-au îndepărtat din funcţia de preşedinte al organizaţiei Satu Mare. ”Susţinerea lui Valer Marian de către PSD la alegerile parlamentare a fost una din greşelile pe care şi eu şi Victor Ponta le-am făcut”, a încheiat Dragnea. La rândul său, Ponta a replicat, tot ieri: „Ştiţi şi dvs. că, de fapt, Valer Marian pe Mihai Răzvan Ungureanu şi pe mine ne-a descoperit că suntem agenţi străini, homosexuali, ucigaşi... Hai să fim serioşi, să-i urăm sănătate domnului Valer Marian”.

În replică, senatorul promis în direct la un post de televiziune că îl va acţiona în instanţă pe Ponta: „Prin această declaraţie, premierul Ponta confirmă încă o dată alura sa intelectuală de băiat de cartier. N-am nici un necaz, nici o problemă de sănătate, mi-am făcut de două luni toate analizele şi toate sunt bune”.

Dosarul Referendumului

În dosarul de urmărire penală privind fraudele la referendum deja deschis de DNA, Dragnea este acuzat că a pus la cale şi a coordonat o reţea alcătuită pe două componente şi care cuprinde mii de oameni, inclusiv persoane cu funcţii politice sau publice, afacerişti. Potrivit procurorilor DNA, fraudarea masivă a votului la referendumul naţional din 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost posibilă cu ajutorul unui sistem informatic creat în acest scop. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15

TAGURI: denunt, frauda, referendum, valer, marian, ponta, dragnea, DNA
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MMMIHAI
16 Iul 2013

are perfecta dreptate, cu privire la acesti hti internationali. Fraudele sunt mult mai mari fata de ce stie acest om, dar nimeni nu le baga in seama ,pentru ca justitia este sub papucul plagiatorului e vizibil ce sa mai spunem.
Random imageUltimele stiri


loading...