2017-01-22 07:51

EVENIMENT


Un grup de 29 de migranți sirieni, prinşi când voiau să intre ilegal în România

 |  12:18
Un grup de 29 de migranți sirieni, prinşi când voiau să intre ilegal în România

Poliţia de Frontieră Timişoara a anunţat, miercuri, că un grup de 29 de migranți sirieni, dintre care 17 minori, au fost depistați de polițiști în zona de graniță de la Pustiniș, în timp ce voiau să intre ilegal în România.

''Acționând în baza unei informații, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiș, au declanșat o acțiune specifică pentru depistarea unui grup de persoane de origine afro-asiatică ce a fost identificat în apropierea frontierei româno-sârbe, în zona localității de frontieră Pustiniș'', a precizat inspectorul principal de poliție Nicola Petre-Ionuț, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, persoanele în cauză, aflate la marginea localității, au fost preluate și conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Aici, oamenii legii au constatat că grupul era format din 29 persoane, cinci femei și șapte bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani, însoțiți de 17 minori cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani.

Aceștia le-au spus poliţiştilor că sunt cetățeni sirieni și au trecut frontiera din Serbia în România pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie”, se arată în comunicatul citat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: grup, 29, migrant, sirian, prinde, intra, ilegal, romaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image