2019-03-24 01:26


Un inginer ROMÂN a fost RĂPIT în LIBIA de o grupare înarmată. MAE a activat celula de CRIZĂ

 |  16:17
Un inginer ROMÂN a fost RĂPIT în LIBIA de o grupare înarmată. MAE a activat celula de CRIZĂ

O grupare înarmată a răpit, sâmbătă, patru ingineri - trei libieni şi un român - din perimetrul Sharara, care face parte din câmpul petrolifer Murzuk, relatează agenţia de presă Xinhua, preluată de Agerpres, care citează o sursă militară.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a anunţat că a fost activată Celula de criză în cazul cetăţeanului român care a fost răpit în Libia.  "Patru ingineri, printre care un român, au fost răpiţi de pe câmpul petrolifer Sharara în timpul unor lucrări de rutină, în cursul dimineţii", a declarat sursa militară din Ubari, oraş situat la circa 1.100 de kilometri sud de capitala Tripoli. Sursa citată, care a preferat să nu fie identificată din motive de securitate, a declarat că răpirile s-au produs în momentul în care inginerii părăseau zona de cazare din cadrul perimetrului şi se îndreptau spre un alt perimetru mai mic. Maşina lor a fost găsită abandonată la locul răpirii, a adăugat sursa citată.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, are în atenţie cazul cetăţeanului român. Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de Criză a demarat, în regim de urgenţă, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt. Având în vedere specificul operaţiunilor şi situaţia din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată”, a anunțat MAE de la București.

Agenţia Anadolu relatează că nu se cunoaşte unde au fost duse persoanele răpite şi că nicio grupare nu a revendicat deocamdată acţiunea. Agenţia de presă turcă mai transmite că forţele de securitate au lansat o operaţiune de căutare a răpitorilor şi că vineri doi ingineri libieni au fost răpiţi din acelaşi perimetru, dar au fost eliberaţi în cursul aceleiaşi zile. La rândul lor, reprezentanţi ai câmpului petrolifer, citaţi de presa libiană, au declarat că "atacatorii au răpit patru persoane, dar câteva ore mai târziu au eliberat două dintre ele. Una (dintre persoanele răpite) este un inginer român", au menţionat aceştia. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-15

TAGURI: rapit, inginer, roman, libia, mae, criza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARCEL
14 Iul 2018

SPER SA SE REZOLVE CU BINE. IN M.A.E NU SE APRECIAZA MUNCA CELOR DIN AFARA...SE SPUNE asa Dai in p...m.....ca lucreaza pe valuta . In M.Ap.N este O.U.G. DIN 2006 prin care se acorda STATUTUL DE VETERAN CELOR CARE LUCREAZA IN ZONE DE RAZBOI SI DE CONFLICT. ALTE INSTITUTII CA S.I.E , M.A.I nu ACORDA ACEST STATUT...SUNTEM IN ROMANIA ...IN TOATE STATELE UE SE ACORDA ASA CEVA ...LA NOI NU ....PARLAMENTUL FACE DOAR INTERESEUL LUI ...PENSII SI SALARII PENTRU PALEMENTARI....
ANONIM
15 Iul 2018

era a lui patriciu sau tender . are sa ne dea citeva sute de milioane . rezolva milia de melescanu
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...