2019-01-23 18:39


Un mare COMPOZITOR roman s-a stins la 65 de ani. Chiar de ziua soţiei sale!

 |  09:43
Un mare COMPOZITOR roman s-a stins la 65 de ani. Chiar de ziua soţiei sale!

Compozitorul de muzică uşoară Dumitru Lupu a murit, sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 65 de ani. Tragicul anunţ a fost făcut de soţia acestuia, cântăreaţa Ileana Şipoteanu, a cărei zi de naştere, ironia sorţii, este chiar astăzi.

”Compozitorul Dumitru Lupu a plecat!”, a scris pe pagina sa Facebook Ileana Şipoteanu, conform news.ro. Postarea a adunat numeroase mesaje de condoleanţe.

Dumitru Lupu, care anul acesta pe 25 mai a împlinit 65 de ani, era profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa din anul 2014 şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România. De asemenea, el a fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanţa şi la Teatrul ”Al. Davila” din Piteşti, dar şi iniţiatorul Festivalului "Mamaia copiilor". El a absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.  

Ultima postare pe pagina sa de Facebook este de sâmbătă dimineaţă, de la ora 4.12, când a distribuit un link cu admiterea la Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius.

Printre şlagărele compuse de Dumitru Lupu se numără: ”Hai vino iar în gara noastră mică” (text: Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobanţu); ”Ce mult te-am iubit (text: Mala Bărbulescu, interpretă: Ileana Şipoteanu); ”Mă-ntorc la tine mare albastră” (text: Viorela Filip, interpret: Daniel Iordăchioaie).

El era căsătorit cu Ileana Şipoteanu, cu care avea o fată, absolventă a UNATC în 2017.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-22

TAGURI: dumitru lupu, deces, compozitor, ilieana sipoteanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...