2018-05-26 05:30


Un MORT şi zece RĂNIŢI, după ce o maşină a lovit un grup de oameni în apropiere de moscheea Finsbury Park din Londra

 |  09:35
Un MORT şi zece RĂNIŢI, după ce o maşină a lovit un grup de oameni în apropiere de moscheea Finsbury Park din Londra

Cel puţin o persoană a murit şi alte zece au fost rănite după ce o maşină a lovit un grup de pietoni în apropiere de moscheea Finsbury Park din Londra, a anunţat Poliţia britanică citată de BBC News. Poliţia tratează coliziunea drept un "potenţial atac terorist", a anunţat premierul britanic Theresa May,

O persoană și-a pierdut viața și alte zece au fost rănite după ce o camionetă a intrat în plin într-un grup de pietoni în nord-estul Londrei în noaptea de duminică spre luni, a anunțat poliția, care a însărcinat unitatea sa de combatere a terorismului cu ancheta în acest caz.

"Un bărbat și-a pierdut viața la locul" atacului și "opt răniți au fost conduși la trei spitale diferite", a indicat poliția într-un comunicat, adăugând că șoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost imobilizat de persoane aflate la fața locului și apoi arestat.

Potrivit Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizație reprezentativă a musulmanilor britanici, incidentul ar fi avut loc în fața unei moschei.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a descris coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un atac deliberat, care a vizat „londonezi nevinovaţi, dintre care mulţi încheiau rugăciunile în luna sfântă a Ramadanului”, relatează The Guardian.

„Deşi pare să fie un atac vizând o anumită comunitate, asemene atacurilor îngrozitoare din Manchester, Westminster şi London Bridge, este de asemenea un asalt asupra tuturor valorilor noastre împărtăşite de toleranţă, libertate şi respect”, a scris edilul pe Facebook.

Primarul, primul musulman care conduce Londra, a precizat că au fost desfăşuraţi poliţişti suplimentari „pentru a linişti comunităţile, în special pe care care marchează Ramadanul”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-19

TAGURI: mort, raniti, londra, masina, pietoni, moschee

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova