2019-03-23 17:02


Un primar din România a declarat război polițiștilor SUPRAPONDERALI. Ce păţesc aceştia dacă nu slăbesc

 |  10:39
Un primar din România a declarat război polițiștilor SUPRAPONDERALI. Ce păţesc aceştia dacă nu slăbesc

Ioan Popa, primarul din Reșița, nu e mulțumit de polițiștii locali, așa că a luat o măsură radicală: agenții care nu trec un test fizic își pierd locul de muncă.

În toamnă, el i-a trimis pe polițiști la o pregătire fizică, dar unii nu l-au luat în serios. “Au crezut că glumesc. În toamnă, le-am angajat şi un antrenor, însă au cam lipsit de la orele de pregătire. Aşa că le-am introdus în Regulamentul de organizare şi funcţionare obligativitatea testărilor fizice, de două ori pe an, în mai şi septembrie. Testările sunt conform legislaţiei. Au alergare 1.000 de metri, sprint 50 de metri, flotări, abdomene, făcute pe timp şi pe grupe de vârstă”, a declarat primarul Reşiţei, citat de Adevărul.

El a insistat că agenții care nu vor trece testul vor fi eliberaţi din funcţii.

De altfel, primarul a criticat lipsa de formă fizică a polițiștilor români în general: “Am luat această decizie pentru că e o problemă generală, nu doar a lor, ci a tuturor poliţiştilor din România. Din punctul meu de vedere poliţiştii români au probleme mari de pregătire fizică”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-25

TAGURI: primar, resita, politisti locali, test fizic,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
25 Apr 2018

"dar cu o floare nu se face primavara", zice proverbul, problema aceasta am mai discutat-o, politistii, jandarmii,etc.(inclusiv serviciile) trebuie considerati cea ce sunt, anume SOLDATI ACTIVI pe timp de pace, asa ca forma fizica trebuie sa primeze intotdeauna...Iar problema trebuie pusa national, cu atat mai mult in perspectiva ca acestia NU ar trebui sa poarte arma de foc, doar anumite echipaje specializate si mai mult pe timp de noapte, asa ca forma fizica trebuie sa fie f. buna pentru a face fata provocarilor zilnice...Plus ca -astfel- se reduc cheltuielile pe sectorul sanatate, personalul cu forma fizica buna, ajunge mai rar la spital( la medicamente,etc.) si -tot la nivel national, pentru intreaga populatie- propuneam un examen fizic, anual, ale carui rezultate sa fie baza individualizata a contributiei banesti la asigurarea de sanatate...Si ar trebui luati in consideratie cativa factori( greutate/ inaltime, fumat, consum alcool, tensiunea arteriala si valorile colesterolului), iar pentru fiecare factor iesit din grafic, o sanctiune monetara chiar de cativa lei, cea ce-l va face sa gandeasca si sa reflecteze -de 2 ori- pe cel in cauza, iar (per total) se poate crea un fond din acest surplus, care va fi folosit specific pentru cheltuielile cu imbolnavirile corelate...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...