2019-02-23 04:52


Un român mort şi altul rănit, după un atentat sinucigaş

 |  19:18
Un român mort şi altul rănit, după un atentat sinucigaş

Un român a murit şi un altul a fost rănit într-un atac care a avut loc, ieri, la Kabul, în Afganistan, a anunţat Ministerul român de Externe, într-un comunicat. Potrivit poliţiei locale, în urma atacului şi-au pierdut viaţa cel puţin şapte persoane.

Atentatul sinucigaş – comis la Kabul împotriva unei companii de transport străine care colabora cu NATO şi în urma căruia un român a murit şi un altul a fost rănit – a fost revendicat de talibani. Rebelii talibani au confirmat într-un comunicat că au atacat „o importantă bază logistică şi de aprovizionare străină cu un camion plin cu explozibil, care a distrus barierele şi le-a permis mujahedinilor echipaţi cu arme grele şi uşoare să intre”. Explozia, urmată de confruntările cu forţele de securitate locale, confirmă intensitatea atacurilor rebele observată în ultimele săptămâni, în pofida speranţelor generate de deschiderea unui birou al talibanilor în Qatar, destinat favorizării viitoarelor negocieri de pace. Atacul are loc pe fondul creşterii presiunilor asupra Guvernului afgan de a negocia cu talibanii, cu un an şi jumătate înainte de retragerea majorităţii militarilor forţei NATO (ISAF).

Românul rănit, în stare stabilă

Un nor de fum se ridica, ieri-dimineaţă, deasupra cartierului atacat din capitala afgană, afectată recent de atacuri talibane împotriva Curţii Supreme, aeroportului, preşedinţiei şi unui birou al CIA. Comandoul taliban a dat asaltul în jurul orei locale 04.30 (n.n. – 03.00, ora României), în acest cartier situat în apropiere de drumul spre Jalalabad, o axă care traversează estul capitalei şi unde se află complexuri ale ONU şi ISAF. „Referitor la situaţia celor doi cetăţeni români, victime ale atentatului care a avut loc în această dimineaţă la Kabul, Afghanistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma finalizării procedurilor specifice, misiunea diplomatică a României la Kabul a confirmat oficial decesul cetăţeanului român, dat dispărut în urma atentatului”, precizează un comunicat al MAE.

Pe de altă parte, cel de-al doilea cetăţean român este rănit şi se află, în continuare, sub îngrijire medicală, starea de sănătate fiind stabilă, precizează MAE. Surse oficiale  MAE arată că românii victime ale atentatului produs ieri-dimineaţă la Kabul sunt angajaţi ai firmei americane de securitate DynCorp International. Cei doi nu erau angajaţi ca personal combatant, ci aveau sarcini administrativ-logistice, potrivit surselor menţionate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

TAGURI: Atac, sinucigas, talibani, roman, mort, Kabul
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...