2018-12-13 20:29


Un sârb acuzat de crime de război, extrădat din România

 |  08:31
Un sârb acuzat de crime de război, extrădat din România

Un cetăţean bosniac şi sârb urmărit internaţional pentru crime de război a fost extrădat din România. Este primul astfel de caz, primul mandat de extrădare pentru astfel de infracţiuni care va fi pus în aplicare de Poliţia Română.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, bărbatul, cetăţean bosniac şi sârb, a fost depistat în 1 noiembrie în judeţul Timiş, fiind urmărit internaţional de Interpol Sarajevo pentru crime de război. El se ascundea de 20 de ani în România ducând o viață normală.

Reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au declarat pentru MEDIAFAX că joi dimineaţă bărbatul, Savic Grozdan, este escortat de către poliţiştii de la SIAS la Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti, unde va fi predat autorităţilor bosniace.

"Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislaţia internaţională şi în special Convenţia de la Geneva cu privire la protecţia populaţiei civile, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane, ar fi aplicat măsuri de intimidare şi violenţe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuşi muncii forţate într-un lagăr de concentrare", precizează Poliţia Română.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-25

TAGURI: sarb, bosniac, extradat, crime de razboi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STRATEG
24 Dec 2015

Si se lauda ca sint ce-i mai destepti . 20 ani a stat printre ei si nu stiau ? Ce au facut serviciile ? Au mers pe burta , sau la ascuns ? Razboiul fracticid dintre ei , am pierdut 5 - 6 miliarde recompense promise de imperialisti corecti . Dar si Iliescu cu Nastase le dadea petrol pe conducta de plastic si cu garniturile de tren .
Random imageUltimele stiri


loading...