2019-03-24 00:57


Un ŞEIC ARAB a preluat Insula Mare a Brăilei pentru 200 de milioane de euro

 |  12:08
Un ŞEIC ARAB a preluat Insula Mare a Brăilei pentru 200 de milioane de euro

Al Dahra, o companie din Emiratele Arabe Unite, deţinută de şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Agricost, care administrează Insula Mare a Brăilei. Terenul nu este parte a tranzacţiei, fiind proprietatea a statului, dar va fi folosit în continuare, în arendă, de firma cumpărată de şeic.

Constantin Duluţe, unul dintre cei mai bogaţi 100 de români, cu o avere estimată la circa 60 de milioane de euro, a vândut pachetul majoritar de acţiuni al companiei Agricost SA, pe care o preluase de la Culiţă Tărâţă. Societatea are în administrare cea mai mare fermă agricolă a României, Insula Mare a Brăilei, unde statul român deţine 56.000 de hectare de teren arabil de primă calitate, care este concesionat integral amintitei firme, aceasta plătind anual o arendă de circa 5 milioane de euro (echivalentul a 600 de kilograme de grâu pe hectar).

Cumpărătorul pachetului majoritar de acţiuni al Agricost, contra a circa 200 de milioane de euro plus angajamentul unor investiţii de 500 de milioane de euro, este compania Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, deţinută de şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, scrie Adevărul.

Informaţia a fost confirmată şi de surse din Ministerul Agriculturii, care au mărturisit că ar fi existat şi discuţii legate de menţinerea contractului de arendă aşa cum a fost semnat cu Agricost sub vechiul acţionariat, adică cel puţin până în anul 2032. De asemenea, Consiliul Concurenţei a avizat pozitiv tranzacţia prin care Al Dahra intră în piaţa agriculturii din România.

Hamdan Bin Zayed Al Nahyan (55 ani) este preşedinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera şi de-a lungul timpului a fost de mai multe ori ministru şi chiar prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-04

TAGURI: seic arab, Insula Mare a Brăilei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CAMILA RODELA
04 Iul 2018

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele. (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS. (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI (
ANONIM
04 Iul 2018

Si asta pare corcit cu tigan, e si asta cocteil in sangele propriu.
@CAMILA
04 Iul 2018

SUGI PULA TOANTA DRAQ .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...