2019-01-16 08:44


Un tren marfar, încărcat cu azotat de amoniu, a deraiat

 |  18:46
Un tren marfar, încărcat cu azotat de amoniu, a deraiat

Un tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu a deraiat la intrarea în stația Ditrău, patru dintre vagoane sărind de pe șine, fără să se fi răsturnat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat că este vorba de un tren de 24 de vagoane și, din primele informații, patru dintre ele au deraiat, fără să se fi răsturnat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că trenul venea de la Târgu Mureș și accidentul s-a produs la intrarea în stația CFR Ditrău, în zona macazului, scrie Mediafax.

Circulația feroviară pe secția Gheorghieni - Toplița este oprită, la ora transmiterii știrii, din cauza deraierii a patru vagoane din compunerea unui tren de marfă, la intrare în stația Ditrău, potrivit Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

"La noi, încărcătura figurează cu îngrășăminte chimice. Sunt patru vagoane deraiate din compunerea unui tren de marfă cu 24 de vagoane, la intrare în stația Ditrău. Stația se află între Gheorghieni și Toplița. Zona este asigurată, reprezentanții sunt acolo, se vor lua toate măsurile astfel încât să existe cât mai puține efecte negative în urma acestui eveniment. La acest moment nu avem mai multe informații despre cum se va relua circulația pe zona respectivă. Avem două trenuri de călători care așteaptă, au fost oprite temporar în stațiile adiacente Lazărea și Toplița. Legătura cu călătorii este menținută de șeful trenului", a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Trenul de marfă asigura un transport pe relația Tg. Mureș – Constanța.

"Este vorba despre un tren tip marfar, compus din 24 de vagoane, 4 dintre ele au deraiat, dar nu sunt răsturnate. Trenul transporta azotat de amoniu ambalat în saci. Zona a fost izolată de ISU Harghira, iar acum așteptăm reprezentanții Autorității Feroviare de Siguranță. Singura problemă este că avem blocate în Toplița și Lăzarea două trenuri personal, cu 30 și respectiv 37 de călători. Eu mă îndrept acum către locul incidentului. Nu sunt răniți", a declarat prefectul de Harghita, Adrian-Jean Andrei.

Din această cauză, două trenuri de călători sunt blocate în gările Lazărea și Toplița.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-17

TAGURI: tren marfar, deraiat, azotat de amoniu, harghita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...