2018-12-15 03:25


Un avocat din Baroul Mureş, cercetat în libertate pentru trafic de influenţă, prin decizia Curţii de Apel

 |  18:51
Un avocat din Baroul Mureş, cercetat în libertate pentru trafic de influenţă, prin decizia Curţii de Apel

Unavocat din cadrul Baroului Mureş a fost eliberat de de Curtea de Apel Târgu-Mureş,după ce fusese reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Serviciul Teritorial Mureş, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

AvocatulGavril Huza, din cadrul Baroului Mureş, a fost reţinut sâmbătă, pentru traficde influenţă, după ce i-a cerut unei femei 2.000 de lei spunându-i că va obţineo soluţie favorabilă într-un dosar în care o soţul acesteia era cercetat, a informatDirecţia Naţională Anticorupţie, printr-un comunicat de presă.

Potrivitcomunicatului, pe 26 martie, avocatul Gavril Huza a pretins de la o persoanădenunţătoare suma de 2.000 lei, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupraunui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, astfel încâtacel procuror să nu propună instanţei competente arestarea preventivă pentru 29de zile a soţului denunţătoarei şi, totodată, să dispună restituireaautoturismului aflat sub sechestru asigurător. O zi mai târziu, avocatul aprimit de la denunţătoare suma pretinsă de 2.000 lei în scopul sus menţionat,fiind prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie.

ProcuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Mureşau dispus,sâmbătă, reţinerea avocatului pentru 24 de ore şi, în aceeaşi zi, acesta a fostprezentat Curţii de Apel Târgu-Mureş cu propunerea de arestare preventivăpentru 29 de zile. Solicitarea a fost respinsă, impunându-i-se avocatuluiinterdicţia de a nu părăsi localitatea. În cauză, procurorii au colaborat cuofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrulMinisterului Administraţiei şi Internelor, se mai arată în comunicatul DNA.

Avocatul a declarat jurnaliştilorprezenţi la Curtea de Apel Târgu-Mureş, imediat după pronunţarea hotărârii, căeste extrem de bucuros, însă nu a dorit să comenteze acţiunea procurorilor DNA.Gavril Huza a spus doar că totul i se trage de la un client al săucare ar fi vrut să se răzbune pentru că nu mai poate profita de nişte profituricolosale dintr-o activitate ilicită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-04-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...