2018-12-19 10:33


Un gardian s-a răzbunat pe un deţinut care îl pălmuise pe fiul său

 |  17:01
Un gardian s-a răzbunat pe un deţinut care îl pălmuise pe fiul său

Un agent şef de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru purtare abuzivă, după ce a bătut un deţinut care avusese un conflict cu fiul său în 2009.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Savu pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, constând în aceea că, în calitate de agent de penitenciar cu gradul profesional de agent-şef principal din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu, a aplicat mai multe lovituri, cu un baston din cauciuc unui deţinut care executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare, fiind transferat în luna august 2009 în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, unde era la Secţia pentru Minori şi Tineri.

Potrivit procurorilor, Vasile Savu îşi desfăşura activitatea la Biroul Evidenţă Persoane Private de Libertate în cadrul Penitenciarului Giurgiu şi avea acces în toate secţiile penitenciarului având ca atribuţiuni de serviciu, printre altele, şi cele de a aduce la cunoştinţă persoanelor private de libertate răspunsuri la diferite cereri sau citaţii primite de acestea de la diverse instituţii publice. Astfel, a aflat că în penitenciarul unde lucra fusese încarcerat şi un tânăr, pe care nu-l cunoştea personal, dar care avea acelaşi nume cu cel despre care fiul său îi spusese că în anul 2009 l-ar fi bătut într-un parc din oraş, folosind şi un aparat cu electroşocuri.

În acest context, spun procurorii, pe 30 iunie 2010, Vasile Savu s-a dus la Secţia de Minori şi Tineri unde era încarcerat tânărul despre care credea că ar fi cel care l-a bătut pe fiul său şi i-a cerut agentului supraveghetor să-l aducă pe deţinut în biroul său, sub pretextul comunicării unor acte procedurale. După ce deţinutul a fost dus în biroul supraveghetorului, Savu i-a cerut acestuia să se aşeze pe scaun şi l-a chestionat cu privire la datele de stare civilă, întrebându-l, totodată, dacă, în vara anului 2009 a fost implicat într-un scandal cu un alt tânăr, într-un anumit parc. Deţinutul i-a răspuns că îşi aminteşte de un conflict pe care fratele lui în vârstă de 15 ani l-a avut cu un alt tânăr, scandal în care el a intervenit dându-i o palmă celui care se certa cu fratele său. Savu i-a spus că cel pe care l-a lovit este fiul său, apoi s-a ridicat de pe scaun şi, dintr-un sertar al biroului, a luat un baston de cauciuc cu  care a început să-l lovească, în mod repetat, pe deţinut, încetând doar când a intervenit colegul său supraveghetor.

Raportul medico-legal întocmit în cauză a concluzionat că deţinutul a suferit leziuni care puteau fi produse prin lovire cu corpuri dure, fără însă a avea nevoie de îngrijiri medicale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ION
20 Aug 2011

bine i-a facut, eu il spanzuram de clanta usii.
Random imageUltimele stiri


loading...